Κάλεσμα Ε.Κ.Αρτας για την αυριανή απεργία


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας με ανακοίνωσή του καλεί όλους και όλες στην απεργία την 1η Δεκέμβρη 2011 με το Π.Α.ΜΕ. και τα Ταξικά Συνδικάτα και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΕΚΑ. Στην ανακοίνωση, που αναφέρονται τα εξής: 


«1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! - ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι, Αντιδρούμε στα σκληρά μέτρα λιτότητας και περικοπής των κοινωνικών παροχών που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012. Δίνουμε απάντηση στην συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική των απολύσεων, της περικοπής και ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των ΒΑΕ καθώς και των νέων φορολογικών βαρών κατά των εργαζομένων.

-Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.
-Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.

-Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της  ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια. Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα  Ασφαλιστικά  Ταμεία και  να ισοπεδώσουν  τις  συντάξεις.   Να  μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις

-Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία. Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία. Να φορολογηθούν τα κέρδη του  μεγάλου  κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι εργαζόμενοι της χώρας έχουμε ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο ανοχής και αντοχής. Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση, που στερούν από τις οικογένειες μας την αξιοπρέπεια για το «σήμερα» και την «προοπτική» για το αύριο.

Ούτε μια ώρα να μην τους χαριστούμε! Στόχος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ είναι να περάσουν και νέα βάρβαρα μέτρα, να συρρικνωθούν παραπέρα οι μισθοί, οι σύνταξες να ξεχαρβαλωθούν κι άλλο οι εργασιακές σχέσεις, να επιβληθούν νέοι φόροι στο λαό. Να θυσιαστούν τα πάντα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων!

Να αξιοποιηθεί η θετική εμπειρία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Αυτός ο αγώνας έφερε σε δύσκολη θέση και οδήγησε σε ανατροπή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να απορριφθούν τα εκβιαστικά διλήμματα που βάζουν η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η Ε.Ε. Να απορριφθούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση.

Πιο αποφασιστικά, μαζικά πρέπει να απαντήσουμε στα σχέδιά τους! Κανένας εργάτης, άνεργος να μη λείψει. Να ‘ρθει πιο κοντά στο ΠΑΜΕ, να οργανωθεί στα σωματεία του, να εκφράσει αγωνιστικά, ταξικά την οργή του. Ακόμα πιο ορμητικά να αρνηθεί την πληρωμή των χαρατσιών. Να μην ξεγελαστεί από καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή. Δεν υπάρχει κανένα κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές του. Να απορρίψει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Να μην παραδώσει τα όπλα και να ρίξει τον πήχη της ζωής του για να ταϊστεί το κεφάλαιο από τους τόκους και τα χρεολύσια.

Ο πολυήμερος αγώνας των μεταλλεργατών στην Χαλυβουργία της Ελευσίνας δεν θα μπορούσε να αντέξει την πίεση της εργοδοσίας χωρίς το γιγάντωμα της αλληλεγγύης από εργάτες, ταξικά συνδικάτα, επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τους μαθητές τους απλούς ανθρώπους».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης