Ντίνος Κατσουρίδης: Έφυγε ο "πατέρας" του Ζήκου


Kλακέτα στοπ, για έναν από τους πλέον κορυφαίους μας σκηνοθέτες. Εσβησε χθες τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» ο «πατέρας» του Ζήκου Ντίνος Κατσουρίδης, χτυπημένος από την επάρατο νόσο. (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)


Ο δημιουργός που προέτρεπε «Θανάση, πάρε τ’ όπλο σου» τον έτερο των κορυφαίων, τον Θανάση Βέγγο, εδώ και πολλά χρόνια έδινε τον δικό του άνισο αγώνα. Το τελευταίο χτύπημα όμως δεν το άντεξε...

Στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η αγαπημένη του σύζυγος, ηθοποιός και σκηνοθέτρια Ισαβέλλα Μαυράκη, αλλά και η κόρη του από τον πρώτο του γάμο, Σίβυλλα Κατσουρίδη, που ασχολείται με την παραγωγή στον κινηματογράφο.

Από τον δεύτερο γάμο του απέκτησε και έναν γιο, τον Πέτρο. Οι δικοί του άνθρωποι του συμπαραστάθηκαν με όλες τις δυνάμεις τους. Ο Ντίνος Κατσουρίδης αγωνίστηκε μέχρι το τέλος με αξιοπρέπεια, έτσι όπως στάθηκε στα κινηματογραφικά πλατό και πίσω από τον φακό σε όλη του τη ζωή. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η σύζυγός του που ήταν συγκλονισμένη.

Με τον θάνατο του Ντίνου Κατσουρίδη κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, που κράτησε πάνω από μισό αιώνα. 


Ο σπουδαίος κινηματογραφιστής υπηρέτησε με πάθος την έβδομη τέχνη απ’ όλα τα πόστα, ξεκινώντας από βοηθός σκηνοθέτη, βοηθός οπερατέρ και φωτογράφος και πολλά χρόνια αργότερα ως διευθυντής φωτογραφίας, παραγωγής, παραγωγός και σκηνοθέτης.

Παρ’ ότι ήταν επαναστάτης με αιτία, ως άνθρωπος ήταν ήπιων τόνων. Δεν έλεγε πολλά, απέφευγε τη δημοσιότητα, αλλά του άρεσε να διεκδικεί το δίκιο του αδιαφορώντας για τις συνέπειες. 


Προτιμούσε βέβαια να μιλά περισσότερο μέσα από τις ταινίες του που περιστρέφονταν γύρω από λαϊκούς χαρακτήρες. Η κηδεία του θα γίνει αύριο.



http://www.madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης