Κατασκοπικό θρίλερ πίσω από τη σύλληψη του Αλφόνσο Φράνκο!


Το χασίς, μεταφέρθηκε στην Άρτα και τον  Ασπρόπυργο από την Αλβανία 


Διαστάσεις  θρίλερ παίρνει η ιστορία με τα 256 κιλά χασίς και τη σύλληψη του  Φράνκο Αλφόνσο καθώς οι ιρλανδικές αρχές εκτιμούν πως έβγαλαν «λαβράκι»  που θα τους οδηγήσει στα δαιδαλώδη  μονοπάτια της τρομοκρατίας. 


Άλλωστε, όταν πριν από δεκαπέντε ημέρες ενημέρωναν με κατεπείγοντα σήματα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής για τη συμφωνία μεταφοράς μεγάλης ποσότητας χασίς από την Ελλάδα στη χώρα τους, έκαναν λόγο για μια εγκληματική οργάνωση με μαφιόζικη δομή που εκτιμάται ότι χρηματοδοτεί τον I.R.A.
 

Πλέον, όλες οι έρευνες τόσο των ελληνικών  όσο και των ιρλανδικών αρχών  επικεντρώνονται στον εντοπισμό  των μεγάλων αφεντικών καθώς  ούτε ο 46χρονος Έλληνας καλλιτέχνης, ούτε οι υπόλοιποι συλληφθέντες ανήκουν  στην ηγετική ομάδα, αφού φέρονται να ήταν απλοί διεκπεραιωτές.
 
Την ίδια ώρα, ο Φράνκο Αλφόνσο, υποστηρίζει  πως για δεύτερη φορά μέσα σε ένα  χρόνο παγιδεύτηκε από κυκλώματα  ναρκεμπόρων και δεν γνωρίζει το παραμικρό για την υπόθεση. 

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του, ο ηθοποιός πήγε να πουλήσει πορτοκάλια στην Ιρλανδία για να βγάλει 500 ευρώ και βρέθηκε κατηγορούμενος για διακίνηση τεράστιας ποσότητας χασίς αξίας εκατομμυρίων ευρώ. 
 Κατασκοπευτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό  
Μπορεί  ο ηθοποιός να υποστηρίζει την  αθωότητα του, ωστόσο τα έμπειρα στελέχη  του ΣΔΟΕ, έχουν στην κατοχή τους τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε ο σούπερ – κοριός και δείχνουν πως ο Αλφόνσο ήταν ο σύνδεσμος  της ιρλανδικής εγκληματικής οργάνωσης  με τους εμπόρους χασίς της Ελλάδας. 

Η άκρη της επαφής βρέθηκε από τις νόμιμες δουλειές που είχε ανοίξει τον τελευταίο καιρό ο ηθοποιός εξάγοντας φρούτα στην Ιρλανδία για να βγάλει ως αμοιβή 5 λεπτά για το κάθε κιλό.
 

Στην  άλλη άκρη της Ευρώπης, οι ιρλανδικές αρχές παρακολουθούσαν όπως φαίνεται και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το protothema.gr, τα μεγάλα κεφάλια της οργάνωσης κι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα εισήγαγαν ναρκωτικά από την Ελλάδα. Από τα κέρδη, θα χρηματοδοτούσαν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Άλλωστε, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Europol η Ιρλανδία αυτή τη στιγμή, είναι από τις πρώτες χώρες στην κατανάλωση χασίς και κοκαίνης. Μάλιστα, η πρώτη δόση των 256 κιλών από τον ενάμισι τόνο που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, προορίζονταν για τις ανάγκες των Χριστουγέννων.
 

Όταν λοιπόν, βρέθηκε το λιμάνι  εισόδου των φορτηγών που μετέφεραν  τα ναρκωτικά, άρχισε η φυσική  παρακολούθηση από τους ανθρώπους  του ΣΔΟΕ για να εντοπιστούν οι δύο νταλίκες που θα μετέφεραν νόμιμα πορτοκάλια αλλά στο βάθος θα κουβαλούσαν  ναρκωτικά. 

Το χασίς, μεταφέρθηκε στην Άρτα και τον  Ασπρόπυργο από την Αλβανία και όπως λένε τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ, ήταν άριστης ποιότητας και άξιζε εκατομμύρια ευρώ .
 
Τελικά,  η έφοδος έγινε στο λιμάνι της  Ηγουμενίτσας την ώρα που η  νταλίκα με τις ιρλανδικές πινακίδες  ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο  καράβι για την Ιταλία και από  εκεί για το Μπέλφαστ ενώ το δεύτερο  ντού, σε αποθήκη του Ασπροπύργου μέσα στην οποία ήταν κρυμμένο το άλλο φορτηγό με τα ναρκωτικά. 

Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, έστησε καρτέρι στο σπίτι του ηθοποιού στο Γαλάτσι και μόλις τον είδε να εμφανίζεται, του πέρασαν χειροπέδες. Την ίδια ώρα η αστυνομία του Μπέλφαστ περνούσε χειροπέδες σε τέσσερις Ιρλανδούς που φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.                  
   «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα»    
Στις  αρχές της δεκαετίας του 80, ο  νεαρός τότε Αλφόνσο κάνει τα πρώτα  του βήματα στον κινηματογράφο. Το γεγονός ότι είναι ανιψιός του σκηνοθέτη Ομήρου Ευστρατιάδη αποτέλεσε διαβατήριο…. 

Έτσι, παίρνει μέρος σε κινηματογραφικές παραγωγές δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Σωτήρης Μουστάκας, η Βάνα Μπάρμπα, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, ο Κώστας Τσάκωνας. 

Μάλιστα κάποιες από αυτές, cult, πλέον ταινίες όπως ο «Ροζ γάτος»,  «Τούβλα» , «Πάππα τούρμπο» «Γρίππη αγάπη μου», «ο κόμης Τσάκωνας και οι δρακουλίνες του». 

Τη δεκαετία του 90 με το άνοιγμα της ελληνικής τηλεόρασης, πρωταγωνιστεί σε δύο σειρές (1991 και 1994) που θεωρούνταν από τις πιο πετυχημένες. 

Οι «Εργένηδες» και οι «Αραχτοί και λαιτ» σημείωναν μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης. Εκείνη την εποχή είχε συζητηθεί και η σχέση του με γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια, τις εκπομπές της οποίας σκηνοθετούσε ο θείος του. 
Τα  επόμενα χρόνια βρίσκουν τον Αλφόνσο να κάνει προσπάθειες να αναρριχηθεί στο χώρο του πενταγράμμου. Τελευταία του δουλειά, ήταν το cd με τίτλο «Αυτοκαταστρέφομαι»…

Αξίζει να τονισθεί ότι τον Αύγουστο του 2010, ο Αλφόνσο, συνελήφθη στην εξωτική Αρούμπα  γιατί στις βαλίτσες του, με διπλό πάτο, βρέθηκαν τέσσερα κιλά κοκαίνης. 


Ένα μήνα αργότερα, τον άφησαν ελεύθερο καθώς το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του ότι μετέφερε εν αγνοία του την κόκα και δεν είχε σχέση με την υπόθεση. 

 
Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

 http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ