Οικονομική "απόβαση" προαναγγέλλουν Τούρκοι επιχειρηματίες


Σχεδιάζουν εμπορικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη

Το γαϊτανάκι των τουρκικών δημοσιευμάτων για επενδύσεις στην υπό πτώχευση Ελλάδα συνεχίζεται και σήμερα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιρλίκ που αναφέρει πως «Τούρκοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. 


Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους Τούρκους επιχειρηματίες που θέλουν μερίδιο από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι η γραφειοκρατία». 

Με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας Μπιρλίκ, τουρκική εταιρία ετοιμάζεται για να ανοίξει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο με 300 μαγαζιά στην Αθήνα. Αναφέρεται όμως πως «η εν λόγω επένδυση καθυστερεί λόγω της γραφειοκρατίας. 

Οι Τούρκοι επιχειρηματίες επιθυμούν επίσης να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της χαρτοβιομηχανίας, σε λιμάνια, αεροδρόμια καθώς και στον ενεργειακό τομέα, και συνεχίζονται οι κινήσεις για σημαντικές επενδύσεις».

Θέλουν να βάλουν πόδι στη ΔΕΘ


 Εμπορικό κέντρο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ο τουρκικός κατασκευαστικός όμιλος Ascioglu, o πρόεδρος του οποίου, Yasar Ascioglu επισκέφθηκε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Μπουτάρης στη συνάντηση με τον Τούρκο επιχειρηματία, η οποία σημειωτέον έγινε παρουσία του νέου Γενικού Προξένου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουργούλ Μπιλτεκίν απέρριψε κατηγορηματικά μία τέτοια σκέψη, η οποία  θα βρει αντίθετο όχι μόνο το δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και το σύνολο των φορέων της πόλης, ακόμη και εάν προχωρήσει το σχέδιο μετεγκατάστασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ.


Ο κ. Ascioglu ενδιαφέρεται για την κατασκευή στο κέντρο και στα ανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων όπως και συγκροτημάτων κατοικιών. 


Μάλιστα, ο Τούρκος κατασκευαστής γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του για αναπτύξεις στο στρατόπεδο Κόδρα, όπως επίσης σε έκταση του  ελληνικού δημοσίου στη περιοχή της Μίκρας.
 
Τουρκικό ενδιαφέρον και για το «φιλέτο» του Ελληνικού


Ενδιαφέρον για εμπλοκή του και στο project του Ελληνικού, εξεδήλωσε ο Yasar Ascioglu. Οπως είπε σε εκδήλωση, το ενδιαφέρον του υφίσταται εδώ και τρία χρόνια αλλά δεν τα κατάφερε λόγω της γραφειοκρατίας. 


Ο τούρκος επιχειρηματίας δραστηριοποιείται χρόνια στη χώρα του κατασκευάζοντας ουρανοξύστες, εμπορικά και οικιστικά συγκροτήματα, νοσοκομεία κ.λπ.

Πέτρος Κατσάκος

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ