Μαύρος χρυσός ρέει κάτω από την Κύπρο (2 video)


Προοπτικές για άμεσα κέρδη από το πετρέλαιο παρουσιάζονται, αφού σύμφωνα με τον Καθηγητή Μιχάλη Οικονομίδη, η Κύπρος διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου πιθανόν μεγαλύτερα από αυτά του Ισραήλ. 


Λιγότερο αισιόδοξος εμφανίζεται ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής για πετρέλαια στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, Πάνος Παπαναστασίου





Ο κ. Οικονομίδης υπέδειξε πως το πετρέλαιο είναι πιο σημαντικό σε πρώτο στάδιο, γιατί αφενός είναι πιο εύκολο να τύχει εκμετάλλευσης και αφετέρου έχει μεγάλη ζήτηση από τις αγορές. Εάν και εφόσον υπάρχει πετρέλαιο, εξορύσσεται από την πηγή και χωρίς επεξεργασία φορτώνεται σε πλοία και καταλήγει στις αγορές.


Στην περίπτωση που η Κύπρος διαθέτει πετρέλαιο, σε έξι μήνες θα είναι σε θέση να το διαθέσει στις αγορές. 

Το φυσικό αέριο χρειάζεται ανόρυξη, μεταφορά με αγωγούς στην ξηρά, υγροποίηση και μετά στις αγορές. Μια διαδικασία πιο χρονοβόρα όσον αφορά άμεσα κέρδη. Σημειώνεται ότι η συμφωνία με τη Noble δεν μιλά για μονό φυσικό αέριο αλλά για υδρογονάνθρακες.


Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία για έρευνες αφορά τόσο το φυσικό αέριο όσο και τους υδρογονάνθρακες. Το κλειδί της υπόθεσης είναι οι έρευνες της Noble στην ΑΟΖ του Ισραήλ. 

Ο Όμηρος θα πάει μετά το οικόπεδο 12 στα οικόπεδα του Ισραήλ για να χτυπήσει ποιο βαθιά, με σκοπό να διαφανούν μετά το φυσικό αέριο και οι ποσότητες του πετρελαίου.


Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του ΣΙΓΜΑ, τα αποτελέσματα των νέων ερευνών στην ΑΟΖ του Ισραήλ θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και τα βήματα της Κύπρου και της Noble στο θέμα του πετρελαίου καθώς μιλάμε για την ίδια γεωγραφική και γεωμορφολογική περιοχή.





http://www.sigmalive.com/news

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ