Η Ευρώπη του πνεύματος και τις ισότητας δεν τους ταιριάζει...

Γράφει ο ΕΠΙΓΟΝΟΣ

Από την εποχή του Ουμανισμού και την άνοδο των Ανθρωπιστικών Σπουδών σε όλη την Ευρώπη που όλοι τιμούσαν την Ελλάδα και τον αρχαίο πολιτισμό της και το θάρρος μιας μικρής χώρας να ξεσηκωθεί απέναντι στην Οθωμανική αυτοκρατορία με κύματα φιλελληνισμού, φτάσαμε στην εποχή που οι "Ευρωπαίοι" αποφάσισαν να επιστρέψουν στις ρίζες τους. 


Φόρεσαν τις γοτθικές τους πανοπλίες, ξέθαψαν τα αιματοβαμμένα σπαθιά των Ούννων και αποφάσισαν ότι η Ευρώπη του πνεύματος και τις ισότητας δεν τους ταιριάζει. 

Θέλουν να αιμοτοκυλήσουν, να συνθλίψουν, να καταπνίξουν τους λαούς, να τους υποτάξουν. Να καταστρέψουν πολιτισμούς χιλιάδων χρόνων, να εξοβελίσουν έθιμα και συνήθειες που δεν συμβαδίζουν με τη δική τους βάρβαρη νοοτροπία.

Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι ότι αυτές οι χώρες που ανέδειξαν τους μεγαλύτερους φιλολόγους, αρχαιολόγους, βυζαντινολόγους, οι οποίοι γαλούχησαν την Ευρώπη με το ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό, βάσει των οποίων ευημερούν ακόμη και σήμερα, είναι ότι ακριβώς οι ίδιες αυτές χώρες, σήμερα είναι οι πολέμιοι αυτών των ιδανικών.

Επιδιώκουν να αφανίσουν, συκοφαντώντας και διαβάλλοντας, έναν ολόκληρο λαό, διαμορφώνοντας, έτσι, το κατάλληλο κλίμα στις χώρες τους - στους αδαείς πολίτες τους- χρησιμοποιώντας ως όπλα τις δύο πλέον Αντι-ανθρωπιστικές επιστήμες: Την Οικονομία και τη στατιστική.

Η επι-στροφή αυτή της Ευρώπης στη λατρεία των αριθμών και του "μέσου όρου", είναι και το τέλος της. Ο παραγκωνισμός του ανθρώπου ως άτομο και προσωπικότητα και η μετατροπή του σε ποσοστό επί τοις εκατό, θα είναι και το τέλος της εποχής την οποία ζούμε.

Η Νέα Τάξη που έρχεται (ή καλύτερα, είναι προ των πυλών), ευαγγελίζεται ανθρώπους μη σκεπτόμενους και αδρανείς. Κάνε έναν άνθρωπο ποσοστό κι αυτόματα του καταργείς την προσωπικότητα. 

Μαζοποίηση και ομογενοποίηση, θεσπίζοντας εξαντλητικά ωράρια και όρους εργασίας, μισθούς πείνας και δυσεύρετη εργασία. Θέτει στον άνθρωπο το πιο εκβιαστικό δίλλημα: "Το πώς θα ζήσω", παραμερίζοντας το σημαντικότερο "Γιατί ζω" που είναι κίνητρο για δημιουργία και εξέλιξη.

Ο σκοπός τους, βέβαια, γνωστός. Η ολοκληρωτική κυριαρχία. Η υποταγή των «ασυμμόρφωτων» στην ουρά των αρμάτων τους. Η επαναδημιουργία των χαμένων αποικιών του 18ου αιώνα, αυτή τη φορά με χριστιανούς υπηκόους και όχι και πολύ μακριά από το κέντρο διοίκησης. Μια σύγχρονη και προσαρμοσμένη «Ιερή Συμμαχία». 

Οι νέοι Καρμπονάροι θα είναι τα εργατικά χέρια, παίρνοντας συγχρόνως το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό κοντά τους, προσφέροντας τους «ευκαιρίες» μιας «καλύτερης ζωής» με «υψηλές παροχές». Οι νέοι, σύγχρονοι γενίτσαροι, οι οποίοι αργότερα, μιλώντας σπαστά ελληνικά, επήλυδες στη χώρα τους θα αγοράζουν την υποθηκευμένη γη των πατεράδων τους.

Αυτή είναι η Ευρώπη που ονειρεύονται Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία, και αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουν να δημιουργήσουν.

Επίγονος

Από το προφίλ του Βαγγέλη Παπαδημητρίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης