Άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού στον Άραχθο


Καθαρισμός της κοίτης του ποταμού Αράχθου και μερική αποκατάσταση της περιοχής της γέφυρας, είναι το έργο το οποίο εκτελείται από την περασμένη Δευτέρα, στην περιοχή της γέφυρας Άρτας και το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα είκοσι ημερών. 


Το έργο έχει ενταχθεί στους Αυτοτελείς Πόρους της Π.Ε. Άρτας με προϋπολογισμό 200.000 Ευρώ με ΦΠΑ. Ανάδοχος είναι ο κ. Γιάννης Κάλλιας. Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπεται να γίνει αποκατάσταση της κοίτης ανάντη του παλιού γεφυριού της Άρτας, σε ένα μήκος περίπου 300 μέτρων. 

Με την αποκατάσταση προβλέπεται η εξαφάνιση της λουρονησίδας που υπάρχει μέσα στην κοίτη του ποταμού, προς την αριστερή όχθη κατά τη ροή του νερού, ενώ παράλληλα προβλέπεται και μια ενίσχυση περιμετρικά των βάθρων της ιστορικής γέφυρας από υποσκαφές που έχουν γίνει κατά καιρούς.
 

Για τις ανάγκες των εργασιών έχει δοθεί άδεια από τη ΔΕΗ για 20 μέρες και αν χρειαστεί θα ζητηθεί παράταση, αν και ο εργολάβος κ. Κάλλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.
 

Το έργο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς μαζί με τον Δ/ντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας κ. Χρήστο Οικονομίδη και στελέχη της Υπηρεσίας και εξέτασαν την πορεία του. Παρών κατά την επίσκεψη ήταν και ο εργολάβος κ. Κάλλιας.  

Ο κ. Ψαθάς σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι μια εργολαβία η οποία ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα. Ήταν στις προτεραιότητές μου ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού παραπλεύρως της γέφυρας. Είναι ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα και στην πορεία του νερού και γενικότερα στην αισθητική και στην ιστορικότητα του μνημείου. 

Ήταν μια από τις προτεραιότητές μου και το εντάξαμε στους αυτοτελείς πόρους δηλαδή το πρόγραμμα των τεχνικών μας έργων και ήρθε η ώρα να το υλοποιήσουμε. Να είμαι ειλικρινής είμαι και χαρούμενος γιατί είναι ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε ήδη γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Το έργο εκτός των άλλων θα συμβάλει και στην ανάδειξη του ιστορικού γεφυριού.
«Το γεφύρι είχε φτάσει σε επίπεδο να μην φαίνεται καν από το αυθαίρετο δάσος που δημιούργησε η ίδια η φύση και έπρεπε κατ’ αρχήν να καθαρίσουμε την κοίτη του ποταμού από το δάσος αυτό και απ’ την άποψη πιθανών φαινομένων πλημμύρας – όπως βλέπετε η δεξιά πλευρά στην κοίτη η έχει φαγωθεί – και για την καλύτερη ροή του νερού» τόνισε ο κ. Ψαθάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ