Σοκ και δέος σε ολόκληρη την Λάρνακα της Κύπρου

Υπό πενθήμερη κράτηση τέθηκε ο 56χρονος γυναικολόγος

Συγκλονισμένη και άναυδη η κοινή γνώμη της Λάρνακας και όχι μόνο, παρακολουθεί με δέος από την πρώτη στιγμή την πρωτοφανή και πρωτόγνωρη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης αυτοχθόνων και αλλοδαπών γυναικών από ιατρό- γυναικολόγο που διατηρεί κλινική στη περιφέρεια Λάρνακας.


Τα τηλέφωνα της Αστυνομίας, των κλινικών, των δικηγόρων και των δημοσιογράφων κυριολεκτικά πήραν φωτιά από την πρώτη στιγμή της πρώτης επίσημης ανακοίνωσης σεξουαλικής κακοποίησης 26χρονης αλλοδαπής από τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας κ. Μιχάλη Κατσουνωτό.

Όλος ο κόσμος με την αγωνία αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά και το δικό του πρόσωπο-πελάτισσα του εν λόγω γυναικολόγου. Η αποκάλυψη ότι βρέθηκε αρχείο με 140 φωτογραφίες γυμνών γυναικών στο γραφείο του γυναικολόγου προκάλεσε ανησυχία συγκλονισμό και αϋπνία σε δεκάδες οικογένειες.

Ο ύποπτος Σ. Σ. 56 ετών οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, φανερά καταβεβλημένος. Στη αίθουσα δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από δικηγόρους, ενδιαφερόμενους και μη μετά την αρχική πληροφορία ότι η Κατηγορούσα Αρχή θα ζητούσε να γίνει η ακρόαση της αίτησης 5νθήμερης κράτησης του κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά ο Δημόσιος Κατήγορος κ. Νίκος Δημητρίου δεν υπέβαλε τέτοιο αίτημα στη Ε. Δ. κ. Μαριλένα Μηλιώτου.


Η εξεταστής της υπόθεσης Αρχιφύλακας Τασούλα Πάρπα του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου, ζητώντας την κράτηση του υπόπτου για 5 ημέρες, ανέφερε ότι διερευνά σε βάρος του τα αδικήματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, άσεμνης επίθεσης, τήρηση παράνομα αρχείου απαγορευμένων προσωπικών φωτογραφιών και παράνομης κατοχής, χορήγησης του αναισθητικού φαρμάκου Procopol από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο [μόνο αναισθησιολόγος δικαιούται].


Σύμφωνα με την καταγγελία της 26χρονης αλλοδαπής πήγε την Τρίτη το πρωί στη κλινική του υπόπτου για γυναικολογική επέμβαση. Ο ύποπτος την οδήγησε σε αίθουσα της κλινικής του και της χορήγησε αναισθητικό. 


Όταν αυτή ξύπνησε σε 10 λεπτά , αντελήφθηκε ότι δεν βρισκόταν στο χειρουργείο και ήταν προσδεδεμένη με δύο καλώδια που κατέληγαν στο στήθος της. Και τον ύποπτο να κρατά το αριστερό της χέρι στα γεννητικά του όργανα. Και αυτός ήταν γυμνός. Όταν η παραπονούμενη έβαλε τις φωνές ο εν λόγω γυναικολόγος της είπε ότι ΄΄το υπνωτικό της προκάλεσε παραισθήσεις΄΄.
 

Η παραπονούμενη ενημέρωσε φίλη της για το συμβάν και την Τρίτη το βράδυ κατήγγειλε την υπόθεση στο Α.Σ.Αραδίππου.
 

Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου εξέτασε την παραπονούμενη και αποφάνθηκε ότι δεν έγινε πρόσφατα επέμβαση στο ΄΄τράχηλο΄΄ της 26χρονης αλλοδαπής παραπονούμενης. Η μόνη επέμβαση που έγινε ήταν πριν 3 χρόνια όταν αυτή γέννησε.

Η εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε, ότι για την διερεύνηση της υπόθεσης παραλήφθηκαν από το ιατρείο του υπόπτου το ηλεκτρονικό αρχείο –πελατολόγιο του, 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές ενώ αναζητείται η κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής του. 


Θα γίνουν εξετάσεις DNA σε διάφορα τεκμήρια που βρέθηκαν. Όπως για τα εσώρουχα του υπόπτου που επίσης παραλήφθηκαν. Θα ληφθούν καταθέσεις από το προσωπικό της κλινικής.
Ο ύποπτος Σ.Σ. φέρεται ότι έδωσε θεληματική κατάθεση παραδοχής.

Η εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι από την Τετάρτη το βράδυ που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση λήφθηκαν πολλά τηλεφωνήματα μεταξύ των οποίων και από μια 25χρονη πελάτισσα του υπόπτου από χωριό της Επαρχίας Λάρνακας.


Ο συνήγορος του κ. Γιώργος Φώλιας του δικηγορικού γραφείου Α.Π. Ποιητής και ΣΙΑ δεν έφερε ένσταση στη κράτηση του υπόπτου. Η Ε.Δ. κ. Μαριλένα Μηλιώτη ενέκρινε την κράτηση του για 5 ημέρες.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διερευνάται νέα καταγγελία εναντίον του 56χρονου γυναικολόγου

Η Αστυνομία διερευνά νέα καταγγελία, που υποβλήθηκε από 25χρονη, εναντίον του 56χρονου γυναικολόγου που συνελήφθη χθες για διευκόλυνση ανακρίσεων σε σχέση με αδικήματα που αφορούν σεξουαλική εκμετάλλευση ενήλικων προσώπων και άσεμνης επίθεσης.


Ο 56χρονος οδηγείται σήμερα στις 9πμ ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η Αστυνομία εξετάζει νέα καταγγελία που υποβλήθηκε από 25χρονη που διαμένει στην Επαρχία Λάρνακας. Οι καταγγελίες της 25χρονης αφορούν παρόμοια περιστατικά.


Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, «ο γιατρός συνελήφθηκε ξανά χθες το βράδυ δυνάμει νέου δικαστικού εντάλματος για πρόσθετα, υπό διερεύνηση αδικήματα, εναντίον του, που αφορούν την παράνομη διατήρηση αρχείου προσωπικών δεδομένων, και κυκλοφορία φαρμακευτικού προϊόντος για το οποίο δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας». 


http://maxhnews.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ