Τέλος στις έρευνες για επιζώντες στην Τουρκία


Στους 596 έφθασε ο αριθμός των από τον καταστροφικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23 Οκτωβρίου στη νοτιοανατολική Τουρκία.


Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι σταματούν οι έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια των εκατοντάδων κτιρίων που κατέρρευσαν. 

«Η προσοχή μας επικεντρώνεται πλέον στην παροχή βοήθειας στις οικογένειες που έχουν πληγεί από τον σεισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην Ερτζίς , την πιο σφοδρά πληγείσα πόλη από τον σεισμό στην κατεστραμμένη επαρχία του Βαν, μερικά μαγαζιά άνοιξαν χθες, καθώς επέστρεψε ο ηλεκτρισμός σε ορισμένα σημεία της πόλης. Όμως ελάχιστοι από τους 100.000 κατοίκους είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα μισοερειπωμένα σπίτια τους φοβούμενοι τους μετασεισμούς.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως πάνω από 43.000 τέντες έχουν μοιραστεί στην επαρχία Βαν, αλλά οι αιτήσεις είναι πολύ περισσότερες. Ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κυρίως τη νύχτα έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί να αρρωστήσουν.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ζητήσει βοήθεια από χώρες του εξωτερικού μετά την σκληρή κριτική που τους ασκήθηκε τις πρώτες ημέρες του σεισμού.


http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης