Προσπαθεί να βρει την πολιτιστική της ταυτότητα...


Την δική του πρόταση για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής καταθέτει ο κ. Άκης Λάζαρης καρδιολόγος, διευθυντής του ΕΣΥ. «Ξέρετε ότι έξω από την Πρέβεζα η πόλη είναι γνωστή μόνο για την γιορτή της σαρδέλας. 


Αν οι πολίτες της Πρέβεζας θεωρούν ότι πραγματικά η ταυτότητα της πόλης τους αντιπροσωπεύεται από αυτό τότε δεν υπάρχει πρόβλημα» τονίζει ο κ. Λάζαρης υπογραμμίζοντας πάντως ότι αυτό αδικεί την πόλη και την τοπική κοινωνία.

«Σε μια πόλη που προσπαθεί να βρει την πολιτιστική της ταυτότητα μέσα από την Ιστορία της είναι μάλλον παράδοξο να θεωρούμε ότι η εξαιρετικά σύντομη περίοδος της μακρινής Ενετοκρατίας αποτελεί στην ουσία το ουσιαστικό ιστορικό παρελθόν της πόλης και αποτελεί τον ομφάλιο λώρο με την Δυτική Ευρώπη» συνεχίζει ο κ. Λάζαρης, προτείνοντας την εθελοντική συμμετοχή των Πρεβεζάνων καλλιτεχνών στην προσπάθεια για την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης. 

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του ο κ. Άκης Λάζαρης εκτιμά ότι όσο περισσότερο στηρίζονται θεσμικές λύσεις τόσο καλύτερα και πιο ουσιαστικά θα είναι τα αποτελέσματα για την πόλη η οποία-όπως αναφέρει- αξίζει περισσότερα και καλύτερα.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης