«Έγδυσαν» πάλι αντλιοστάσιο στην Πρέβεζα

Σε πραγματική μάστιγα έχουν εξελιχθεί για τους αγρότες της Πρέβεζας οι «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων που λεηλατούν τα αντλιοστάσια των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, με αποτέλεσμα να διακόπτουν την λειτουργία τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να απειλούνται με καταστροφή οι καλλιέργειες.


Οι «κυνηγοί» χτύπησαν για μια ακόμη φορά στο… πολύπαθο από την δράση τους Καναλάκι στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στο χωριό Βαλανιδόραχη. Διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις αντλιοστασίου του ΤΟΕΒ και «ξήλωσαν» τα καλώδια από τις αντλίες και τους πίνακες τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. 

Στις 18 Μαΐου είχαν συλληφθεί στην περιοχή του Λούρου στην Πρέβεζα τέσσερις Βούλγαροι, οι οποίοι είχαν «ξεγυμνώσει» το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Λάμαρης στον Ωρωπό Πρέβεζας και είχαν ξηλώσει δεκάδες καλώδια και εξαρτήματα, προκαλώντας ζημιές ύψους 200.000 ευρώ!
 
Δυο 24ωρα νωρίτερα, είχε γίνει η σύλληψη τριών Αλβανών, οι οποίοι είχαν κλέψει 190 κιλά χαλκού από αντλιοστάσιο στην περιοχή Καναλάκι. 

Στο Πολυδάμειο Φαρσάλων, ένας 34χρονος «κυνηγός» χαλκού έβαλε στο μάτι έναν μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. και αρχικά έκλεψε το κέλυφος του. Όμως, αργότερα επέστρεψε και προσπάθησε να τον ανοίξει για να αρπάξει και τον χαλκό που βρισκόταν στο εσωτερικό! 
 
Όμως, έγινε αντιληπτός από περίοικους που ειδοποίησαν αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Ο δράστης ομολόγησε ότι πούλησε το κέλυφος του μετασχηματιστή σε έναν Έλληνα στον Βόλο, ο οποίος αναζητείται.
 
Μανώλης Βάιας

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ