ΑΡΤΑ: Καθάρισαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής


Επί Δημαρχίας του αείμνηστου Κώστα Βάγια εγκαινιάστηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων, από τον τότε Υπουργό Μεταφορών Χρ. Βερελή, το οποίο όμως κάποια στιγμή ανέστειλε τη λειτουργία του. 


Τις τελευταίες μέρες η Δημοτική Αρχή προχώρησε στον καθαρισμό του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής με στόχο αυτό να επαναλειτουργήσει και να υπάρξει συνεργασία με την Α/θμια και την Β/θμια Εκπαίδευση, έτσι ώστε να μπορούν να το επισκέπτονται πολλοί μαθητές που θα μαθαίνουν βιωματικά τους κανόνες της σωστής κυκλοφορίας και τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής και να αποτελέσει προορισμό σχολικών εκδρομών.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας, όπου οι δυνατότητες χρηματοδότησης είναι εξαιρετικά περιορισμένες, τέτοιες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για τη συντήρηση των υποδομών που υπάρχουν και για την ανάδειξη σημείων της πόλης, τα οποία είτε είναι άγνωστα στους περισσότερους, είτε δεν είναι όσο προβεβλημένα θα έπρεπε, ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης.

«Προσπαθούμε να αναδείξουμε γωνιές της Άρτας που παραμένουν ξεχασμένες για πολύ καιρό» τόνισε. «Υπάρχουν σημεία της πόλης που ελάχιστοι Αρτινοί τα γνωρίζουν και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή τους. Αυτή την Άρτα θέλουμε να αναδείξουμε». 

Ο καθαρισμός και η προσπάθεια ανάδειξης του Κάστρου αλλά και των μονοπατιών έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ με την επίσημη παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ, η οποία αναμένεται σύντομα, η προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η πόλη μας θα συνεχιστεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης