ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΟΣ: Παράδειγμα προς μίμηση


Τιμητική διάκριση στον ποιητή και ευεργέτη
από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών


Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού


Η Ελλάδα και οι Έλληνες, η Παιδεία και ο Πολιτισμός οφείλουν πολλά στους Ηπειρώτες ευεργέτες οι οποίο εκ φιλοπατρίας και αγάπης προς τους συμπατριώτες τους ορμώμενοι διέθεσαν στο σύνολό της ή σημαντικό μέρος της περιουσίας των για την ανάσταση της Νέας Ελλάδας και τη συγκρότησή της σε σύγχρονο κράτος.


Λαμπρά οικοδομήματα όπως το Ζάππειον Μέγαρο, το καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκόν Στάδιον, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το Μετσόβιον Πολυτεχνείο, το Αρσάκειον, η Ζωσιμαία Σχολή και πολλά άλλα κτίρια, εκπαιδευτήρια και ιδρύματα στολίζουν και λαμπρύνουν την πρωτεύουσα και πολλές άλλες πόλεις της χώρας μας αλλά και άλλων κρατών όπου έζησαν και μεγαλούργησαν τιμώντας την πατρίδα τους.

Χθεσινοί αλλά και σημερινοί Ηπειρώτες έχουν στο αίμα τους την ευεργεσία και ακατάπαυστα προσφέρουν το κατά δύναμη και από το υστέρημά τους, πολλές φορές, για το κοινό καλό. Ακόμα και σήμερα στους χαλεπούς καιρούς που διέρχεται η χώρα και οι συνάνθρωποί μας.

Μεταξύ αυτών κι ένας ταπεινός άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης, επαγγελματίας και ποιητής ο εκ Πλατανούσας Ιωαννίνων ορμώμενος Δημήτρης Τριάντος. Ο οποίος σε κάθε ευκαιρία απλόχερα και χωρίς δισταγμό προσφέρει σημαντικά ποσά εκεί που κατά την εκτίμησή του θα πιάσουν… καλύτερο τόπο. 

Πρωτίστως προσφέρει στην Παιδεία προς την οποία διέθεσε το σύνολο του ποιητικού έργου του στο μαθητόκοσμο της ιδιαίτερης πατρίδας του Πλατανούσα, της Ηπείρου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Αττική.

Ενίσχυσε επίσης το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (ΙΛΕΤ) και υπήρξε χορηγός πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων τόσο στον τόπο καταγωγής του όσο και στην Αθήνα.

Τελευταία ευγενική χορηγική χειρονομία ήταν η ενίσχυση με σημαντικό ποσό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών της οποίας είναι εκλεκτό μέλος. Για τη χορηγία αυτή η Ένωση τον τίμησε με ειδικό βραβείο το οποίο του επιδόθηκε κατά τη διάρκεια πανηγυρικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη αίθουσα της αδελφής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, κ. Λευτέρης Τζόκας, είπε για τον τιμώμενο:
«Ο Δημήτρης Τριάντος ανήκει στα ξεχωριστά εκείνα πρόσωπα που έχουν αναγάγει την ευεργεσία σε ιδεαλισμό. Όπως οι παλαιοί ευεργέτες της πατρίδας μας, Ηπειρώτες. 

Από την πλευρά μας το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστούμαι το Δημήτρη για την ευγενική προσφορά και χειρονομία του. Ευχόμαστε η πράξη αυτή που έκανε πέρυσι στις 20 Οκτωβρίου με την προσφορά ενός σοβαρού ποσού για την Ένωση και τις ανάγκες της και ενίσχυση του ταμείου να βρει και άλλους φίλους και μέλη της Ένωσης μιμητές. 

Στον ίδιο ευχόμαστε να έχει προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Να έχει υγεία τόσο αυτός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του. Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης που είχε στείλει πέρυσι ευχαριστήρια επιστολή και γράφτηκε στο περιοδικό μας Λογοτεχνική Δημιουργία αυτή η πράξη. 

Εμείς σήμερα ως ελάχιστο δείγμα τιμής στο Δημήτρη του απονέμουμε το τιμητικό δίπλωμα στο Δημήτρη Τριάντο για τη γενναιόδωρη προσφορά του στις 20 δεκάτου 2010 με την έναρξη της πνευματικής περιόδου 2010-2011 και τη μεγάλη συνδρομή του στην ανοδική πορεία της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Δημήτρη να είσαι πάντα άξιος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης