Αύριο η αδελφοποίηση των Δήμων Αρταίων-Σαλαμίνας


Η αδελφοποίηση αφορά στους 23 δήμους – πόλεις που συμμετείχαν στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Την αδελφοποίηση του Δήμου Αρταίων με το Δήμο Σαλαμίνας, για ιστορικούς λόγους, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, που συζήτησε το θέμα στη συνεδρίαση του Σώματος, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011. 


Η αδελφοποίηση αφορά στους 23 δήμους – πόλεις που συμμετείχαν στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Αρταίων. Η αρχαία Αμβρακία, συνέχεια της οποίας είναι ο Δήμος Αρταίων, συμμετείχε στη ναυμαχία με 7 πλοία. 

Ο Δήμος Σαλαμίνας με σχετικό έγγραφό του, καλεί τους Δήμους αυτούς, που αποτελούν την ιστορική συνέχεια των αρχαίων Πόλεων (κρατών) που συμμετείχαν με πλοία τους στην Ιστορική ναυμαχία να προβούν σε πράξη αδελφοποίησης μαζί του. 

Η τελετή αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στον Αρχαίο Λιμένα Αμπελάκια. Το Δήμο Αρταίων θα εκπροσωπήσουν στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Γκούβας.

Η προβλήτα του αρχαίου λιμανιού της Σαλαμίνας

Στο ιστορικό νησί, θα διεξαχθούν από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου, τα «Σαλαμίνια 2011». Ένας φόρος Τιμής & Μνήμης στους Ήρωες που καθόρισαν την πορεία της Ελληνικής & Παγκόσμιας ιστορίας, τιμώντας τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία σήμανε τη διαφύλαξη στους αιώνες του Δυτικού Πολιτισμού.

Στην Αρχαία Σαλαμίνα το 480 π.Χ. έγινε η σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Βαρβάρων, μεταξύ ελεύθερων και δούλων. Η ναυμαχία της Σαλαμίνος είναι σημαντικός σταθμός στην Παγκόσμια Ιστορία. 

Με  τη νίκη τους οι Έλληνες απέτρεψαν την Περσική κυριαρχία όχι μόνο στην Αρχαία Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Στην ελεύθερη αυτή κοινωνία άνθισε ο κλασικός πολιτισμός, η φιλοσοφία, η επιστήμη, η ατομική ελευθερία, η Δημοκρατία,  αρχές και ιδεώδη που αποτέλεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης