Αυξάνουν τα κατσίκια τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα στον άνθρωπο;

Μια γαλλική μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν πριν από λίγο στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Πνευμονολογικής Εταιρείας που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, μπορεί να τρομάξει τις 15000 χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες που έρχονται σε καθημερινή επαφή με κατσίκια.Γιατί; 


Γιατί η συγκεκριμένη έρευνα ούτε λίγο ούτε πολύ συσχετίζει μια ιογενής λοίμωξη της κατσίκας με την ανάπτυξη ενός σοβαρού καρκίνου του πνεύμονα, του πνευμονικού τύπου αδενοκαρκινώματος.

Τι είναι το αδενοκαρκίνωμα πνευμονικού τύπου;

Το αδενοκαρκίνωμα του πνεύμονα αποτελεί περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των διεισδυτικών μορφών του καρκίνου του πνεύμονα. Ο όγκος αυτός συνήθως αναπτύσσεται στην περιφέρεια των πνευμόνων και έχει τη μορφή μάζας με ακανόνιστο σχήμα και διάμετρο που κυμαίνεται από 2-5 εκ. αν και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι και μεγαλύτερος. 


Η χειρουργική αφαίρεση είναι δυνατή σε λιγότερα από το 40% των αδενοκαρκινωμάτων και δυστυχώς η πενταετής επιβίωση των ασθενών καταγράφεται μόνο στο 25%.


Περισσότερα ΕΔΩ: http://www.skai.gr/news/health/article/181532/auxanoun-ta-katsikia-ton-kinduno-karkinou-tou-pneumona-ston-anthropo/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης