Διαμαρτυρία του ΕΚΑ έξω απο τη ΔΟΥ Άρτας

Κατέστρεψαν και πέταξαν στον κάδο απορριμμάτων πάνω από 350 ειδοποιητήρια της Εφορίας

Οργανωμένη συγκέντρωση - διαμαρτυρία έξω από τη ΔΟΥ Άρτας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Άρτας, κατά την οποία εκπρόσωποί του, μαζί με εκπροσώπους σωματείων και εργαζομένων που συμμετείχαν στην κίνηση αυτή...


...κατέστρεψαν και πέταξαν στον κάδο απορριμμάτων πάνω από 350 ειδοποιητήρια της Εφορίας για την έκτακτη εισφορά, τα οποία συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες με πρωτοβουλία του Ε.Κ. Άρτας. 


Οι συγκεντρωθέντες προχώρησαν παράλληλα και σε κατάληψη του κτηρίου της Δ.Ο.Υ., από τις 7π.μ. έως τις 12μ.μ.., μη επιτρέποντας στους υπαλλήλους να μπουν μέσα, θέλοντας έτσι να δείξουν τη διάθεση και την απαίτηση των εργαζομένων για την επίλυση αυτού του προβλήματος. 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε το ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ (εμπόρων), της ΠΑΣΥ (αγροτών), εκπρόσωποι από τα σωματεία χειριστών, εμποροϋπαλλήλων, πυροσβεστών και εργαζόμενοι στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό. 

Παραβρέθηκαν για συμπαράσταση ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλης Ζιώβας, ο δημοτικός σύμβουλος Άρτας Κώστας της Λ.Σ. Κώστας Παπαϊωάννου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Γιάννης Νάκης.

"Οι εργαζόμενοι ενωμένοι μέσα από τα ταξικά σωματεία μπορούν να κερδίσουν τα πάντα" είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει, με αφορμή την κινητοποίηση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας Δημήτρης Γιαννούλης. «Η συμβολική και ουσιαστική σημασία αυτής της κινητοποίησης είναι αυτό, ότι μπορούμε να τους ανατρέψουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε, να ανοίξουμε το δρόμο για τη δική μας εξουσία» τόνισε.

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από τη ΔΟΥ ο κ. Γιαννούλης ανέφερε: «Κατ’ αρχήν ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ είναι η αγανάκτηση κυρίως των εργαζομένων. Και το προηγούμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο αντιδρώντας σ’ αυτή την αγανάκτηση πήρε την πρωτοβουλία γι’ αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΟΥ Άρτας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δηλώσουμε ότι οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, όπως ήδη ξέρετε από το προηγούμενο διάστημα, με την απλήρωτη εργασία, που έχει πάρει διαστάσεις στο νομό μας, την εκ περιτροπής εργασία, την ανεργία, το δυσεύρετο μεροκάματο αδυνατούν πλέον να πληρώσουν αυτό το χαράτσι που στο κάτω – κάτω θα πάει για να διευκολυνθούν οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο. 

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και με τα επόμενα χαράτσια που ήδη έχουν ανακοινωθεί ότι θα έρθουν μέσω των λογαριασμών τη ΔΕΗ». 

Αντιπροσωπεία των φορέων, εργαζομένων και σωματείων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, πήγαν στον προϊστάμενο της ΔΟΥ για να του καταθέσουν την αγανάκτησή τους. Το Εργατικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν και με άλλες μορφές κινητοποίησης με αποκορύφωμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης