Το πρώτο προεδρείο της ΠΕΔ Ηπείρου

Τον Γιάννη Παπαλέξη εξέλεξε πρόεδρο σήμερα -όπως άλλωστε αναμενόταν, αφού είναι ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης- το ΔΣ της ΠΕΔ Ηπείρου, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές.Το προεδρείο συμπληρώνουν ο Δημήτρης Ρογκότης (Αντιπρόεδρος) και ο Γιώργος Παπαδιώτης (Γραμματέας).

 

Στην εκτελεστική επιτροπή εξελέγησαν μαζί με τους τρείς του προεδρείου, η Σταυρουλα Μπραϊμη(Δήμαρχος Σουλίου) και ο Θανασης Λιώλος (Δήμαρχος Πάργας).
 

Μετά την εκλογή του ως πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης έκανε την εξής δήλωση:

«Αντιλαμβανόμενοι τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας καλούμαστε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας και η Ήπειρος να βρει τον δρόμο της και να ορθοποδήσει.
 

Άλλωστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε διαχρονικά το κύτταρο της Δημοκρατίας και βασικό μοχλό ανάπτυξης κάθε περιοχής.
 

Ως Π.Ε.Δ. Ηπείρου καλούμαστε να οριοθετήσουμε τους βασικούς άξονες που πρέπει να κινηθούμε τα επόμενα χρόνια.
 

Πρώτος βασικός άξονας πρέπει να είναι ένας ρεαλιστικός, μακροχρόνιος, αναπτυξιακός σχεδιασμός για την Ήπειρο. Το παρελθόν μας δίδαξε ότι ελλείψει ενός τέτοιου σχεδιασμού ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα χωρίς να προσδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σήμερα δεν επιτρέπεται σε κανέναν να επαναλάβει τα ίδια λάθη.
 

Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε συνοδοιπόρο την Αιρετή Περιφέρεια στα πλαίσια του Καλλικράτη, ώστε από κοινού και με διακριτές αρμοδιότητες να καθορίσουμε που θέλουμε να φτάσουμε την Ήπειρο και ΠΩΣ.
 

Δεύτερος βασικός άξονας είναι η Π.Ε.Δ. να σταθεί δίπλα στους Δήμους και να τους παρέχει ουσιαστική βοήθεια για την επίτευξη των στόχων τους.
 

Θεωρούμε ότι με την βοήθεια της Π.Ε.Δ.  όλοι οι Δήμοι μπορούν να αποκτήσουν διαχειριστική επάρκεια, ώστε να μπορούν αυτόνομα να λειτουργήσουν και να απορροφήσουν κοινοτικούς πόρους που σήμερα είναι το μεγάλο ζητούμενο για την ανάκαμψη της οικονομικής ζωής της πατρίδας μας.

Τέλος, θεωρώ ότι ένας άλλος σημαντικός άξονας είναι να φροντίσει η Π.Ε.Δ. να δημιουργήσει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο που θα δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ τους φορείς της Ηπείρου να συνεργάζονται ισότιμα για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.»


www.epirusonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης