Το "Πίρι Ρέις"... πλησιάζει την "Αφροδίτη"


Σε απόσταση μόλις 30 μιλίων από την κυπριακή εξέδρα γεώτρησης της Noble Εnergy, στο "Οικόπεδο 12" της ανατολικής Μεσογείου έφτασε πριν από λίγο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις" συνοδευόμενο από μια κορβέτα Α69, μία πυραυλάκατο Kilic και ένα υποβρύχιο.


H κατεύθυνση που πλησιάζει είναι δυτικά-βορειοδυτικά και πλέον η κατάσταση αλλάζει προς το χειρότερο: Αν πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 5 ν.μ. από τον στόχο τους θα πληγούν από τους Ισραηλινούς, είναι βέβαιο.

Η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούν εντός του "Οικοπέδου 12", αλλά δεν θα διασπάσουν την ζώνη των 5 μιλίων γύρω από την εξέδρα. Αλλά θα κινηθούν εντός του "Οικοπέδου 12". 

Ήδη κινούνται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, κάνουν έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, διαπράττουν με απλά λόγα "διεθνή πειρατεία" και πέρα από μία... άσκηση έρευνας-διάσωσης που κάνουν οι Κύπριοι στα νότια του νησιού, άλλη απάντηση δεν υπάρχει.

Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με δέος τις τουρκικές κινήσεις (για την ακρίβεια, κάνει ότι δεν υπάρχει η Τουρκία, ούτε ο τουρκικός στόλος στην Κύπρο που "βιάζει" την ανεξαρτησία του νησιού) και εκπέμπει άκρως αρνητικά μηνύματα για την μελλοντική υποστήριξη της Ελλάδας σε τυχόν τουρκική επίθεση στο νησί.

Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύπτεται τμήμα τουρκικών σχεδίων για επίθεση και κατάληψη των ελεύθερων περιοχών προκειμένου να αναλάβουν 100% τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Από την ανάλυση που ακολουθεί καταδεικνύεται ότι αν η Ελλάδα διστάσει να ρίξει όλο το βάρος της υπέρ της άμυνας της Κύπρου, το νησί δεν πρόκειται να αντέξει πάνω από δύο 24ωρα, το πολύ.  

Απέχοντας αυτή την στιγμή το Ναυτικό από την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, δημιουργεί de facto συνθήκες τουρκικής ημικυριαρχίας στη νότιο Κύπρο.

Οι Τούρκοι έχουν στείλει και στα κατεχόμενα τρία επιπλέον πολεμικά σκάφη, ως εφεδρεία, αν θεωρήσουν ότι θα απειληθεί το Πίρι Ρέις και τα συνοδά σκάφη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης