Έγινε η αδελφοποίηση του Δήμου Αρταίων με το Δήμο Σαλαμίνας


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης «Σαλαμίνια 2011», που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 


Η έναρξη των φετινών Σαλαμινίων έγινε την Πέμπτη 22/9 το πρωί, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δ. Μπόγρη του Δήμου Σαλαμίνας ομιλία με θέμα «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας». 

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας συνεχίστηκαν όλη την εβδομάδα και κορυφώθηκαν στις 29/9/2011 με δοξολογία και παρέλαση στον Αρχαίο Λιμένα στα Αμπελάκια ενώ το βράδυ έγινε συναυλία, στην πλατεία Ηρώων Σαλαμίνας, με τον Κώστα Μακεδόνα σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η τελετή λήξης έγινε το βράδυ της ίδιας ημέρας με εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, στην οποία συμμετείχε το Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας και η ελαφρά ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Την Τετάρτη 28-9-2011 το πρωί, στην αίθουσα Δ.Σ. Σαλαμίνας έγινε διαβούλευση Δημάρχων για την αδελφοποίηση και το απόγευμα, στον Αρχαίο Λιμένα Αμπελάκια, έγινε η τελετή αδελφοποίησης των δήμων – πόλεων που συμμετείχαν στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Αρταίων.

«Τα Σαλαμίνια θα πρέπει να εορτάζονται όχι μόνο στην χώρα μας αλλά Παγκοσμίως αφού οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας σώθηκαν ύστερα από την Επική Νίκη των Ελλήνων στην Ιερή γη της Σαλαμίνας», τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Σαλαμίνος  Γιάννης Τσαβαρής κατά την τελετή έναρξης των Σαλαμίνιων εκδηλώσεων.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης