ΑΔΕΔΥ Άρτας: Αύριο παναρτινό συλλαλητήριο

Η Εκτελεστική  Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Άρτας , στα πλαίσια συνέχισης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα έκτακτα χαράτσια και τις προωθούμενες απολύσεις από το Δημόσιο, αλλά και μπροστά στη νέα βάρβαρη επίθεση... 


...που όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν Κυβέρνηση και Τρόικα στον κόσμο της εργασίας, καθώς και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, καλεί όλα τα Συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους σε Παναρτινό συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011 στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία  Κιλκίς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία. 

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα από πλευράς της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Άρτας αναφέρονται: 

«Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά μας στελέχη και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να δώσουμε άμεση απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. 

Η πολιτική που ακολουθούν, Κυβέρνηση και Τρόικα, μέρα με την ημέρα, μας καταδικάζει όλους στη φτώχεια, μας οδηγεί στην εξαθλίωση και τη Δημόσια Διοίκηση στη διάλυση. 

Εμείς οι εργαζόμενοι και η Ελληνική κοινωνία, με τους αγώνες μας, μπορούμε να σταματήσουμε τις καταστροφικές επιλογές και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή και μνημονιακή πολιτική και όσους τη στηρίζουν».

Να σημειωθεί ότι σήμερα Δευτέρα 26/9/2011 και ώρα 11.00, στο Τ.Ε.Ι Ηπείρου (Διοικητήριο) καλούνται  οι  Δημοσιογράφοι και τα  τοπικά Μ.Μ.Ε στην κοινή συνέντευξη τύπου – κάλεσμα των Συνδικάτων για το Παναρτινό συλλαλητήριο και την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Τρίτης 27 Σεπτέμβρη 2011.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ΑΡΤΑΣ  

«Στο «εκτελεστικό απόσπασμα» της πτώχευσης και του αφανισμού, οδηγούνται, με συνοπτικές διαδικασίες, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους, με τα νέα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, σε συμφωνία με την Τρόικα και με το εκβιαστικό δίλημμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου.

Μετά τον ισοπεδωτικό κεφαλικό φόρο στα ακίνητα που επεκτάθηκε μέχρι και το 2014,  τα νέα μέτρα -των οποίων οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν μετά τις συναντήσεις με το ΔΝΤ  και την Τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα- καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε φτώχεια και αποτελούν την  "ταφόπλακα" της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς  διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας.


Η Κυβέρνηση, αφού κατακρεούργησε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, τώρα ανακοινώνει:

 Απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον  ευρύτερο και το στενό Δημόσιο Τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας. 

Για πρώτη φορά από το 1911 και την κατοχύρωση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι απειλούνται με απόλυση, παρά τις συνταγματικές δεσμεύσεις. Οι επιλογές αυτές αποκαλύπτουν τα σχεδία για πλήρη εκχώρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ιδιώτες, με δραματικές επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί οδηγεί η καθιέρωση του αφορολογήτου  ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011.

Νέα δραματική μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά (20% - 40%), που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζομένους. Υπενθυμίσουμε ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν ήδη χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.

Νέα μείωση κατά 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ, καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (κατά 40%), σε δικαιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών. Οι δραματικές αυτές μειώσεις, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αγγίζουν χιλιάδες εργαζόμενες με ανήλικα παιδιά, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που καλούνται πλέον να ζήσουν με «συντάξεις- φιλοδώρημα». 

Νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 10% και αναδρομική ισχύ), γεγονός που αποτελεί «αρπαγή» των εισφορών που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για 35 -και πλέον- συνεχή χρόνια υπηρεσίας.

      .Νέα  ατέλειωτη φοροεπιδρομή με συνεχείς έκτακτες εισφορές, χαράτσια ,τέλη και διόδια παντού που μαθηματικά οδηγούν στη χρεωκοπία τους εργαζόμενους,στην φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαικά νοικοκυριά,και στην κοινωνική οπισθοδρόμηση και ερήμωση της χώρας.
 

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα με τους απεργιακούς μας αγώνες, με τους κοινούς αγώνες με τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ πλέον το αυτονόητο -ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΤΗ  ΖΩΗ
Με όπλο την αλληλεγγύη μας  και δύναμη την ενότητά  μας
να εντείνουμε τους αγώνες μας – το δικό μας χρέος
Για ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ την κοινωνική εξαθλίωση
Για ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την νεα βαρβαρότητα.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ  στο Παναρτινό Συλαλλητήριο των Συνδικάτων
                               

Την ΤΡΙΤΗ 27 Σεπτέμβρη 7.30 στη Πλατεία Κιλκίς
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις κινητοποιήσεις και κοινές δράσεις των σωματείων
ΟΛΟΙ  και ΟΛΕΣ  στην ΑΠΕΡΓΙΑ τις  5 Οκτώβρη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης