ΒΟΝΙΤΣΑ: Απολύσεις - τρομοκρατία στην ΑΕΓΕΚ

Έτσι λοιπόν. Αντί για πληρωμή τρομοκρατία, εκφοβισμοί και παράνομες καταχραστικές απολύσεις της εργοδοσίας στο εργοτάξιο της «ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική» στη Βόνιτσα, που κατασκευάζει την παρα-Ιόνια οδό, τμήμα του οδικού άξονα Αμβρακία-Άκτιο. (ΔΕΙΤΕ 2 ΒΙΝΤΕΟ)


Δείτε τι δηλώνουν στην κάμερα οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται ήδη από τις 15 Σεπτέμβρη σε επίσχεση εργασίας

Ακούστε επίσης τα όσα καταγγέλλει, σε τηλεφωνική του κατ’ αρχήν επικοινωνία, στην προϊστάμενη της αρμόδιας Διεύθυνσης Εργασίας στο Αγρίνιο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου -βρέθηκε μαζί με το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων- Νίκος Σταματέλος.






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της Βόνιτσας της οδού ΑΜΒΡΑΚΙΑ-ΑΚΤΙΟ, την ευθύνη κατασκευής του οποίου έχει η ΑΕΓΕΚ, είναι απλήρωτοι από τον Απρίλη. Με την στήριξη του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στις 15 του Σεπτέμβρη προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

Πέρασε μια βδομάδα και ο φορέας του έργου το ΥΠΕΧΩΔΕ (τόσο στην Αθήνα όσο και τοπικά στην Πρέβεζα) απόφευγαν την επικοινωνία με το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και μέσω αυτού με τους εργαζόμενους.


Δεν εφαρμόζουν τον Νόμο 3669/2008 για τα δημόσια έργα, όπου ρητά αναφέρεται η υποχρέωση τους να καλέσουν την εταιρεία να πληρώσει τους εργαζόμενους και αν δεν το κάνει μέσα σε 15 μέρες να παρακρατήσει τα χρήματα που παίρνει η κατασκευάστρια εταιρεία και να πληρώσει το ίδιο το Υπουργείο τους εργαζόμενους.

Αυτή τους την προκλητική τους στάση καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους, αφού είναι γνώστες του προβλήματος από τις αρχές Αυγούστου όπου το πρόβλημα συζητήθηκε στην βουλή μετά από σχετική ερώτηση του Νίκου Μωραΐτη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Αυτή τους η ολιγωρία και προκλητική στάση, αποθράσυνε την εταιρεία και σήμερα 22 του Σεπτέμβρη κάλεσε τους εργαζόμενους που έκαναν επίσχεση για να τους εξοφλήσει και στα πολλά παραστατικά έκρυβε και το χαρτί της απόλυσης.

Οι 4 πρώτοι δεν το αντιλήφθηκαν και το υπέγραψαν. Όταν όμως έγινε αντιληπτό οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και σταμάτησαν την απάτη των εκπροσώπων της εταιρείας. Η ίδια όπως τους δήλωσε είχε έτοιμες ακόμα 8 απολύσεις που φρόντισε μετά την άρνηση των εργαζομένων να τις στείλει με δικαστικό κλητήρα στα σπίτια τους.

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις ως παράνομες και καταχρηστικές και καλούμε την επιθεώρηση εργασίας και κάθε αρμόδιο να παρέμβει.

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι, η τρομοκρατία των απολύσεων των πρωτοπόρων εργατών που βοήθησαν και στην συγκρότηση εργοταξιακού σωματείου, οι απειλές από το τηλέφωνο, η προκλητική παρουσία της αστυνομίας, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι πέρα από τα δεδουλευμένα θα διεκδικήσουν ανθρώπινα ωράρια εργασίας, καταγγέλλοντας τον εξαναγκασμό από την εταιρεία σε μαύρη εργασία 1 ώρα την ημέρα, την παράνομη μισάωρη εργασία για το διάλειμμα και την μαύρη εργασία τα Σαββατοκύριακα.

Σε αυτή τους την προσπάθεια θα συνεχίσουν να έχουν συμπαραστάτη τις ταξικές δυνάμεις, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ και το ΠΑΜΕ.

Η συμπαράσταση αυτή και η συσπείρωση των εργαζομένων έδωσε διέξοδο και προοπτική, «σπάει» τον φόβο και την τρομοκρατία, στην πάλη τους για το μόχθο και τον ιδρώτα τους, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.
Λευκάδα 22-9-2011

http://www.kolivas.de/

Σχόλια

  1. Φροντίσατε να μάθετε από πότε έχει να πάρει λεφτά η Εταιρεία; Ακούτε μόνο τις κραυγές του ΠΑΜΕ; Κανένας δεν έχασε λεφτά από την ΑΕΓΕΚ. Καί μην νομίσετε ότι εγώ ανήκω στην Εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν ανήκεις στην Εταιρία και έχεις γνώμη τοτε θα ξέρεις ότι εδω και μια εικοσαετία παίρνει Έργα με τους γνωστους τρόπους απο το κράτος. ΚΙ ΑΝ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑ??? Λεφτα για τις εγγυητικες υπάρχουν δηλαδή ε; Μην μιλάτε χωρίς να σκέφτεστε πρώτα. Σε όλη την Ελλάδα έχουν τους υπάλληλους απλήρωτους για πολλούς μήνες. Αν δεν ανήκεις την εταιρία σου έυχομαι και σένα να σε αφήσουν 6 και 7 μήνες απλήρωτο για να δούμε μετά τι θα πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ανήκω στην Εταιρεία καί το επαναλαμβάνω. Στο παρελθόν, διηύθυνα εταιρεία τέτοιας μορφής στο εξωτερικό καί αργούσα να πληρώσω τον κόσμο γιατί δεν έπαιρνα χρήματα σε τακτά διαστήματα. Μόλις έπαιρνα πλήρωνα αμέσως. Κανένας δεν έμεινε απλήρωτος. Παραδέχομαι ότι είναι πρόβλημα γιά τους εργαζομένους γιατί από αυτές τις αποδοχές ζούν αλλά η ΑΕΓΕΚ περιήλθε πρόσφατα στα χέρια του Μαρούλη καί ο Μαρούλης δεν έχειόνομα απατεώνα. Μου λέτε ναμην μιλάω: Γιατί; Γιά να ακούεται μόνο η δική σας η φωνή; Εγώ σκέπτομαι όταν λέω κάτι ενώ εσείς δενμπορείτε να σκεφτείτε γιατί σας απορροφάει τη σκέψη ο φανατισμός να καταστρέψετε τα πάντα. Έτσι σας λέει το Κόμμα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης