Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός»


Το Επιμελητήριο Άρτας με ανακοίνωσή του ενημερώνει τις Επιχειρήσεις – Μέλη του ότι, η 15η Νοεμβρίου 2011 αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για το Πρόγραμμα «Εναλλακτικός τουρισμός». 


Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Άρτας αναφέρει: «ΣΚΟΠΟΣ του προγράμματος είναι η διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ταυτόχρονη ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος με απώτερο στόχο την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στον Νομό μας.
 

ΑΦΟΡΑ υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού με ημερομηνία Έναρξης Δραστηριότητας πριν από την 01/01/2010 και που το ύψος του προϋπολογισμού του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών /ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης κατά την τελευταία χρήση.
 

Επιλέξιμες επιχειρήσεις είναι ενδεικτικά αυτές που ασχολούνται με τον Θαλάσσιο, Αθλητικό και Υπαίθριο τουρισμό, με την Εστίαση – (Εστιατόριο, Ταβέρνα, Ψαροταβέρνα, Ψησταριά, Κέντρο Διασκέδασης – Κοσμική Ταβέρνα, Οινεστιατόριο ή Οινομαγειρείο, Ουζερί, Μεζεδοπωλείο, Τσιπουράδικο, Ζυθοπωλείο, Παραδοσιακό Καφενείο) (Γαστρονομικό), Δραστηριότητες Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, οργάνωση Συνεδριών και Εμπορικών Εκθέσεων, την Εκπαίδευση, την Διασκέδαση και Ψυχαγωγία καθώς και τα Καταλύματα.
 

Χρηματοδοτούνται έργα προϋπολογισμού από 10.000,00 ευρώ έως 400.000,00 ευρώ.
Το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος είναι 40% επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού.
 

Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά την φιλοσοφία του Προγράμματος, τις Επιλέξιμες ενέργειες – δαπάνες ανά κατηγορία και την κατανομή του προϋπολογισμού, τα ενδιαφερόμενα Μέλη μας να προσέλθουν άμεσα στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Άρτας, στο Τμήμα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 4ος όροφος, Αρμόδιος κ. Χρήστος Κολοβός – Διευθυντής, τηλ: 2681028728, έτσι ώστε εφ’ όσον οι επενδυτικές τους ανάγκες πληρούν τις προϋποθέσεις του ως άνω Προγράμματος, να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες ένταξής τους σ’ αυτό». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ