ΑΡΤΑ: Κουβαλούσε 114 κιλά χασίς...Διέφυγε ο οδηγός


114 κιλά χασίς κατάσχεσαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας χθες το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καταγράφοντας άλλη μια επιτυχία στον τομέα καταπολέμησης των ναρκωτικών. 


Τα ναρκωτικά μετέφερε με το αυτοκίνητό του ένας 50χρονος, κάτοικος Ασπροπύργου Αττικής, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει απ’ την Ιόνια οδό. Μπαίνοντας στην παλιά εθνική οδό Άρτας – Αγρινίου, στο ύψος της Αμφιθέας εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του και αναζητείται. 

Ο δράστης είναι γνωστός στις Υπηρεσίες της Αστυνομίας η οποία εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του, είτε από τα όργανα της Άρτας είτε της Αθήνας. 

Τα ναρκωτικά προέρχονταν από την Αλβανία, «από το γνωστό δρομολόγιο των συνόρων» όπως σχολίασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας κ. Κώστας Βαρέλης και κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας προορίζονταν για την Αθήνα. 

Εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του δράστη ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις αναφορές του Αστυνομικού Διευθυντή Άρτας, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 28-9-2011 όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο ερχόταν από τα Γιάννενα και κινούνταν στην Ιόνια οδό. 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά αντίθετα ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και προσπάθησε με ελιγμούς και αναστροφές καθ’ οδόν να διαφύγει. 

Μετά από λίγη ώρα ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στην περιοχή της Αμφιθέας και διέφυγε, προφανώς με τη βοήθεια κάποιου συνεργού όπως εκτιμά η Αστυνομία, η οποία ωστόσο πιστεύει πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του, αφού η Αστυνομία γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη από κάποια στοιχεία που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του και προχώρησε σε ταυτοποίηση. 

Ο 50χρονος είχε συλληφθεί το 2005 στην περιοχή μας για διακίνηση λαθρομεταναστών. Ο δράστης αναζητείται, εκτός από την Α.Δ. Άρτας, και από συναρμόδιες Υπηρεσίες των Αθηνών.

«Τολμάμε να είμαστε χαρούμενοι μέσα σ’ αυτό το κλίμα βαθιάς μελαγχολίας που ζούμε και εργαζόμαστε. Υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την Άρτα, για τη δική μας κοινωνία εδώ και για τα παιδιά μας. Ελπίζω και πιστεύω να συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον, για τους ίδιους στόχους και με την ίδια δυναμική και πιστεύω να αντέξουμε» είπε ο κ. Βαρέλης σε δηλώσεις του για το περιστατικό. 

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση του εγκλήματος κάθε μορφής οι οποίες είναι συνεχείς και με πολύ καλά αποτελέσματα σε όλη την Ήπειρο ενώ είπε ότι είναι 150% παραπάνω απ’ ότι πέρσι, οι συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά και η αντιμετώπιση υποθέσεων ναρκωτικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης