Υπό κατάληψη 10 υπουργεία


Με καταλήψεις υπουργείων και απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στην έλευση της τρόικας και τα σκληρά μέτρα που φέρνουν στις βαλίτσες τους. Από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει ένα κύμα αντιδράσεων με καταλήψεις σε κομβικά κρατικά κτίρια., ενώ απεργούν οι ιδιοκτήτες ταξί και οι γιατροί. (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Από τις 06:00 είναι αποκλεισμένο από εργαζόμενους, το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, ενώ υπό κατάληψη είναι και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  

Επίσης  υπό κατάληψη  τελούν το υπουργείο Εργασίας,το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς και τα υπουργεία  Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Γεωργίας.Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν καταλήψεις.

Στις 10:20 δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η Λ.Μεσογείων που παρέμενε κλειστή για αρκετή ώρα από την διαμαρτυρία των εργαζομένων στα υπουργεία Δικαοσύνης και Ανάπτυξης.

Λίγο μετά τις 10:00 οι υπάλληλοι που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το υπ.Οικονομικών εμπόδισαν την είσοδο δύο χαμηλόβαθμων στελεχών της τρόικας, αμέσως μόλις τους αντελήφθησαν. Νωρίτερα δεν επέτρεψαν την είσοδο στον διευθυντή του  γραφείου του Ευ. Βενιζέλου.

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως: "Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα".

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία

Έξω από το υπουργείο Υγείας- το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη-  είναι συγκεντρωμένοι οιεργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και γιατροί, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 11:00. 

Η Αριστοτέλους είναι κλειστή απο τις 10:45 με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στους γύρω δρόμους.
 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι νοσηλευτές, οι οποίοι προγραμματίζουν και πορεία στο υπουργείο στις 10:00.

Κινητοποιήσεις αρχαιολόγων
Επισης από τις 12:30 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας, πραγματοποιούν στάση εργασίας οι αρχαιολόγοι.

Φωτογραφίες από το κτίριο του Υπουργείου Εργασίας που τελεί υπό κατάληψη.



Φωτογραφία από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Φωτογραγία από το υπ.Οικονομκών που από τις 6 το πρωί τελεί υπό κατάληψη




24h NewsRoom

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης