Απεργούν αύριο, σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, οι οποίοι αύριο Τετάρτη 31 Αυγούστου πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στις πιέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα για «εκποίηση» των περιουσιακών στοιχείων της Ένωσης. 


Οι 110 εργαζόμενοι επιρρίπτουν σοβαρότατες ευθύνες στη Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας η οποία-όπως τονίζει το σωματείο- «καταδικάζει» τους ίδιους στην ανεργία, αλλά και χιλιάδες αγρότες σε οικονομικό μαρασμό.

«Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις δραστηριότητες της Ένωσης να μαραζώνουν και τις δουλειές μας να απαξιώνονται», τονίζουν οι εργαζόμενοι, δηλώνοντας ότι γι’ αυτούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν των κινητοποιήσεων. 

Όπως τονίζει το σωματείο οι 110 εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με κάθε τρόπο τα σχέδια για κλείσιμο-συρρίκνωση της Ένωσης, το ξεπούλημα της Δωδώνης και την απαξίωση του Ηπειρώτη αγροτοκτηνοτρόφου. 

Χθες αντιπροσωπεία του σωματείου επισκέφθηκε διαδοχικά τον βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη, τους οποίους και ενημέρωσαν για την αυριανή κινητοποίηση αλλά και το πρόβλημα της ΕΑΣ γενικότερα. 

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του φορέα στους εργαζόμενους, ενώ και ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ του Νομού Πρέβεζας κήρυξε στάση εργασίας αύριο Τετάρτη από τις 7 έως τις 9 το πρωί, καλώντας τους συναδέλφους να συγκεντρωθούν στο κτίριο της Ένωσης. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης επίσης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι από την πλευρά του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων και τη διασφάλιση τόσο των θέσεων εργασίας όσο και την συνέχιση της λειτουργίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας. 

Μάλιστα χθες στην συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης