Με εισοδηματικά κριτήρια η δωρεάν διανομή τροφίμων

Στα 12.000 ευρώ το «ταβάνι»

 

Τα 12.000 ευρώ ως ανώτατο όριο εισοδήματος ζητά να τεθεί η Κομισιόν για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο κοινοτικό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων, σύμφωνα με έγγραφο που προσκόμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, στη Βουλή.

Ο υπουργός εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει διότι «η δωρεάν παροχή τροφίμων οφείλει να απευθύνεται σε πραγματικά, αποδεδειγμένα άπορα άτομα και όχι σε άπορα άτομα εξ’ ορισμού βάση της ιδιότητάς τους ως πολύτεκνοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες».

Ο κ. Σκανδαλίδης στη συνέχεια σημείωσε ότι με τη θέσπιση ανώτατων ορίων εισοδημάτων θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η παροχή τροφίμων σε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τέλος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν και εξαιρέσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθώς «η πρόβλεψη για προσαύξηση του ανωτάτου ορίου εισοδήματος κατά 30% ή 40% ανάλογα με την περίπτωση για τη σύζυγο και για ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, όπως και κατά 40% σε περίπτωση μη ιδιόκτητης κατοικίας, αυξάνει αναλογικά και δίκαια το όριο εισοδήματος, προκειμένου να συμμετέχουν οι πραγματικά έχοντες ανάγκη στο πρόγραμμα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ