Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο πευκοδάσος της Καστροσυκιάς!

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις τοπικές αρχές οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στον Δήμο Πρέβεζας και πολύ περισσότερο η ανεύρεση τεσσάρων «μηχανισμών» ανάφλεξης στο πευκοδάσος της Καστροσυκιάς.


Οι μηχανισμοί αποτελούνταν από στουπιά εμποτισμένα με πετρέλαιο και εντομοαπωθητικά «φιδάκια» τα οποία προφανώς αυτοί που τα τοποθέτησαν σκόπευαν να τα ανάψουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα με την όλη υπόθεση φαίνεται ότι συνδέεται ένα ζευγάρι το οποίο επέβαινε σε αυτοκίνητο που τις τελευταίες μέρες κινούνταν ύποπτα στην περιοχή.

Η υπόθεση φαίνεται να έχει και μια ακόμη «περίεργη» πτυχή αφού το αυτοκίνητο αυτό εθεάθη και στον χώρο όπου βρίσκονται σταθμευμένα οχήματα του πρώην Δήμου Ζαλόγγου από όπου έγινε κλοπή πετρελαίου μια μέρα νωρίτερα.Η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο αντιμέτωπη με ένα « μπαράζ» πυρκαγιών το οποίο περιελάμβανε τουλάχιστον 5 πυρκαγιές.

Η μεγάλη φωτιά μεταξύ Ωρωπού και Καμαρίνας η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έκανε στάχτη 3.500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και εκατοντάδες ελαιόδεντρα ενώ δύο πολύ επικίνδυνες φωτιες εκδηλώθηκαν την Κυριακή αλλά και πριν από λίγη ώρα στο αισθητικό δάσος της παραλίας του Μονολιθίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης όσο και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Βαγγέλης Ροπόκης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την υπηρεσία ενώ οχήματα βρίσκονται ακόμη σε επιφυλακή προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις ή νέες εστίες..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης