ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη ύποπτος για τις φωτιές

Ένας 40χρονος που κινούνταν ύποπτα στην περιοχή του Μονολιθίου συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές της Πρέβεζας. Ο άνδρας ο οποίος είναι από την περιοχή, συνελήφθη μετά τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής του Μύτικα... 


...που τον είδαν να περιφέρεται στο δάσος τις ημέρες που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, ενώ και στο παρελθόν είχε παρουσιάσει παραβατικές συμπεριφορές. 

Ο ίδιος επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. Να σημειώσουμε ότι οι τρεις φωτιές που εκδηλώθηκαν σε διάστημα περίπου 24 ωρών στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου και - ευτυχώς σβήστηκαν έγκαιρα από την πυροσβεστική αλλά και τους κατοίκους- δεν θεωρούνται τυχαίο περιστατικό. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία «δείχνουν» ανθρώπινη παρέμβαση (αμέλεια ή ακόμη και εμπρησμό), ενώ η επιφυλακή σε όλο το Νομό συνεχίζεται. 

Εν τω μεταξύ, χθες στο Δήμο Ζαλόγγου έφτασε συνεργείο του ΕΛΓΑ από τα Ιωάννινα με επικεφαλής τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά της Καμαρίνας σε ελαιόδεντρα και οπωροφόρα δέντρα και να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης των παραγωγών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης