"Γιορτή Σαρδέλας" και το ερχόμενο Σάββατο...!!


Περισσότερα από 3 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στο κατεξοχήν λαικό πανηγύρι της Πρέβεζας , την γιορτή της σαρδέλας.


Μετά από αρκετά χρόνια η γιορτή «επέστρεψε» στον χώρο του λιμανιού δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε εκατοντάδες επισκέπτες να απολαύσουν σαρδέλα Αμβρακικού ψημένη στα κάρβουνα , κηπευτικά από την περιοχή , άφθονο κρασί και βέβαια τραγούδι και χορό.

Η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και το πανηγύρι γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Οι ψησταριές πήραν «φωτιά» ενώ συνολικά διατέθηκαν περισσότερες από 1.000 μερίδες σαρδέλας.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοσμάς Κορωναίος η γιορτή πραγματοποιήθηκε τέλος Αυγούστου προκειμένου να κρατήσει τον κόσμο στην πόλη ένα Σαββατοκύριακο παραπάνω.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο κόσμος διασκέδασε και πέρασε καλά» τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους βρέθηκε από νωρίς το απόγευμα στον χώρο της εκδήλωσης.

Η γιορτή της σαρδέλας όμως θα έχει και συνέχεια αφού το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα μια πρωτότυπη γιορτή με βενετσιάνικα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα στοιχεία από την παράδοση της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης