«Μαχητικά – Αγωνιστικά, στο πλευρό των παιδιών μας»

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑ  ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ. 

Του Βασίλη Ζιώβα

Η υπουργός Παιδείας, η υπουργός της Λέσχης Μπίντελμπερκ συγκινήθηκε (!) και…δάκρυσε (!), στη Βουλή, μετά την ευρεία συναίνεση που είχε ο νόμος πλαίσιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στήριξαν η Ν.Δ , το ΛΑΟΣ και η …ΝΤΟΡΑ!!! 


Τόλμησε μάλιστα να μιλήσει και για… « ιστορικές στιγμές», η Ανιστόρητη!!! Αλήθεια σε πια χώρα ζει; Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι χρόνια τώρα υπάρχει πλήρης συμπόρευση ΟΛΩΝ των δυνάμεων που προσκυνάνε τις «αγορές», που υπηρετούν δουλικά το μεγάλο κεφάλαιο;
 

Αλήθεια δεν άκουσε τίποτε για την πρόταση του «Γιωργάκη» προς τον « Αντωνάκη» να …  “παίξουν” μαζί, ισότιμα, ως γνήσια συνεταιράκια στην κυβέρνηση, προτείνοντας μάλιστα για πρωθυπουργό τον πρόεδρο της Ν.Δ, δηλαδή της πάλαι ποτέ «επάρατης δεξιάς»;
Αλήθεια δεν κατάλαβε ότι  την πλειοψηφία των άρθρων του μεσοπρόθεσμου , δηλαδή τις βασικές κατευθύνσεις τις ψήφισαν συναινετικά;
 

Αλήθεια  λέτε κοτζάμ υπουργός και δεκαετίες στον πυρήνα χάραξης της αντιλαϊκής πολιτικής να μη θυμάται τίιιιποτε για την ΚΑΘΟΛΙΚΗ –πλην ΚΚΕ- ψήφιση του Μάαστριχτ;
Ασφαλώς και τα γνωρίζει .Ασφαλώς και γνωρίζει ότι φοιτητές, σπουδαστές, καθηγητές, γονείς, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με το νέο νόμο έκτρωμα. Ασφαλώς και γνωρίζει ότι ήδη ετοιμάζεται ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη. Τρέφει την αυταπάτη, ότι η κοινοβουλευτική συναίνεση θα βάλει εμπόδια στην παλλαϊκή αντίθεση.                                                                    

Το περιεχόμενο όμως του νόμου είναι τόσο αντιδραστικό που από μόνο του έχει ανοίξει τους ασκούς της λαϊκής αγανάκτησης. Μια αγανάκτηση που πρέπει ΤΩΡΑ να αποκτήσει οργανωμένη μαχητική κινητοποίηση για ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της εφαρμοζόμενης πολιτικής. 

Μιας πολιτικής που έφτασε στο εκατομμύριο τους ανέργους, στα πρόθυρα της πείνας τους εργαζόμενους, στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους-«τα περήφανα γηρατειά»-στον αφανισμό τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους, επαγγελματίες – βιοτέχνες. Που δεν άφησε τίποτα όρθιο από τις εργασιακές σχέσεις, που χάρισε στο κεφάλαιο την ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ που ξεπούλησε και προγραμματίζει να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Έφτασε λοιπόν η ώρα, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.


Πρέπει όλοι να σταθούμε μαχητικά, αγωνιστικά , στο πλευρό των παιδιών μας. Να αρχίσει γενικευμένη-οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη  ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
Να μην επιτρέψουμε να περάσει η επιχειρούμενη κατάργηση ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ο Δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας, να μην προχωρήσει η επιχειρούμενη παραπέρα οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της.
Καμία κοινωνική συναίνεση ! Κανένας εφησυχασμός !
 

Ο συγκεκριμένος νόμος, αυτή η επίθεση στοχεύει τα παιδιά μας. Στοχεύει τα παιδιά της κάθε λαϊκής οικογένειας, που ενώ σήμερα αναγκάζονται να παρατείνουν τις σπουδές τους, αύριο – με το ολοκληρωμένο πέρασμα των ΑΕΙ στις επιχειρήσεις – θα αναγκάζονται να τις εγκαταλείπουν πρόωρα ή να αγοράζουν πακέτα φτηνών γνώσεων.

Πρέπει να τους σταματήσουμε! ΤΩΡΑ
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας ότι οι προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια , στην Παιδεία γενικότερα ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ. Είναι στενά δεμένες με όλα υπόλοιπα βάρβαρα μέτρα στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό, στην Υγεία, την Πρόνοια και την ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΛΗΣΤΕΙΑ των λαϊκών εισοδημάτων. Υπηρετούν την ιδεολογική χειραγώγηση της νέας γενιάς και του λαού.  
Εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.                                                      


Γι’ αυτό ΔΕΝ πρέπει να πείσει κανέναν η προπαγάνδα κυβέρνησης - αστικού τύπου ότι πρόκειται για μέτρα που διορθώνουν την κατάσταση!
Γι’ αυτό ΔΕΝ συναινούμε!
Γι’ αυτό δίνουμε ΟΛΟΙ ραντεβού στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα παιδιά μας.


Ζιώβας Βασίλης      Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης