Στην Τροία ο "Σκουφάς"

Στην Ίμβρο συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Το χορευτικό τμήμα του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ συμμετείχε στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Τσανάκκαλε, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου της πόλης. 


Τα Δαρδανέλλια, (Τουρκικά: Çanakkale) είναι πόλη και λιμάνι της Τουρκίας, στην Επαρχία Τσανάκκαλε, στη νότια (Ασιατική) ακτή των Δαρδανελλίων (ή Ελλησπόντου).

Τα Δαρδανέλλια είναι η δεύτερη επαρχία (με πρώτη την Κωνσταντινούπολη) της Τουρκίας που έχει εδάφη σε δύο διαφορετικές ηπείρους (Ευρώπη και Ασία). Υπάρχουν πλοιάρια, πορθμεία, που διασχίζουν τα στενά προς τη βόρεια (Ευρωπαϊκή) ακτή.

Τα Δαρδανέλλια είναι η πλησιέστερη μεγάλη πόλη στη θέση της αρχαίας Τροίας. Το «ξύλινο άλογο» από την πρόσφατη ταινία Τροία εκτίθεται στην ακτή. Τα Δαρδανέλλια (Τσανάκκαλε) μερικές φορές καλείται «Τσανάκ». 

Η διάρκεια του φεστιβάλ ήταν 5 μέρες (08/08 εώς 13/08) κι εκτός από το χορευτικό τμήμα του ΣΚΟΥΦΑ συμμετείχαν και χορευτικά από το Μεξικό, την Ρωσία, τα Σκόπια και φυσικά την Τουρκία.


Οι χοροί γίνονταν κάθε βράδυ και σε διαφορετική πλατεία της πόλης. Τα δικά μας παιδιά εκπροσώπησαν επάξια την πόλη μας ,αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις αφού με το κέφι τους και τους χορούς τους ξεσήκωναν τους θεατές οι οποίοι τους χειροκροτούσαν θερμά και συμμετείχαν κι αυτοί χορεύοντας στο τέλος μαζί τους.


Εκτός από το Τσανάκκαλε το χορευτικό τμήμα επισκέφθηκε την Ίμβρο όπου εκεί συναντήσανε και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος γιόρταζε τα 50 χρόνια ιεροσύνης του. 

Στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Θεία Λειτουργία όπου ακριβώς πριν 50 χρόνια ο κατά κόσμον Δημήτριος Αρχοντώνης χειροτονήθηκε διάκονος, λαμβάνοντας το όνομα Βαρθολομαίος, από τον τότε Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Μελίτωνα Χατζή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης