ΚΑΜΠΗ ΑΡΤΑΣ: Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν σήμερα το πρωί να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 20.45 το βράδυ...
 

...σε βουνοπλαγιά στην περιοχή Καμπής Άρτας, απέναντι απ’ το εργοστάσιο «Ήπειρος», χωρίς ευτυχώς να απειληθούν κατοικημένες περιοχές και περιουσίες. 

Σύμφωνα με το διοικητή της Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Ευάγγελο Κοντό η φωτιά είναι πολύ πιθανόν να προήλθε από εμπρησμό, εκτίμηση στην οποία οδηγεί το γεγονός ότι ξεκίνησε από τη μέση του λόφου. 

Στην περιοχή έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να εξελιχθεί πολύ γρήγορα, κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις των πυροσβεστών από την ευρύτερη περιοχή. Στην κατάσβεση συμμετείχαν δυνάμεις από τις Π.Υ. Φιλιππιάδας, Άρτας, Πρέβεζας καθώς επίσης υδροφόρα οχήματα από το Δήμο Αρταίων και από το Δήμο Ζηρού Πρέβεζας. 

Την επιχείρηση συντόνιζε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Χρ. Σταυρόπουλος μαζί με τον διοικητή της Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Κοντό, ο οποίος παρέμεινε και την άλλη μέρα το πρωί στο σημείο. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς και η Πολιτική Προστασία, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης με τους Αντιδημάρχους Φώτη Γεωργίου και Γρηγόρη Βλάρα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας Θωμάς Τσιρογιάννης ήταν επί ποδός, διευκολύνοντας με κάθε τρόπο το έργο της Πυροσβεστικής. 

Οι περισσότεροι παρέμειναν ως τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε περίπου 700 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, δηλαδή σχεδόν όλο το λόφο. Οι φλόγες της πυρκαγιάς ήταν ορατές από την πόλη της Άρτας, από τα υψηλότερα σημεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης