ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι μεγάλες εκπτώσεις δεν φέρνουν πελάτες

Μειωμένη η κίνηση στα καταστήματα της πόλης, παρά τις μεγάλες εκπτώσεις που έχουν προχωρήσει οι καταστηματάρχες. Το κλίμα στην τοπική αγορά παραμένει υποτονικό και το σκηνικό σε γενικές γραμμές είναι το ίδιο. 


Σχεδόν σε όλα τα καταστήματα υπάρχουν επιγραφές που δηλώνουν το ποσοστό των εκπτώσεων που ξεκινούν από 50% και φτάνουν μέχρι και 70% και παρότι είναι ο καλύτερος κράχτης το μόνο που κάνουν μέχρι τώρα είναι να μαγνητίζουν τα μάτια των καταναλωτών. 

Οι περισσότεροι πολίτες δηλώνουν πώς θα περιοριστούν στην αγορά των απαραίτητων, αφού τα χρήματα δεν περισσεύουν για σπατάλες. 

Εν τω μεταξύ πολλά καταστήματα της Πρέβεζας τα απογεύματα έχουν διευρύνει το ωράριο λειτουργία τους, ενώ αρκετά είναι αυτά που ανοίγουν τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης ακόμα και του Σαββάτου. 

Οι καταστηματάρχες της περιοχής αντιλαμβάνονται πως οι καταναλωτές είναι διστακτικοί λόγω του κακού οικονομικού κλίματος που επικρατεί, εκφράζουν όμως την πεποίθηση ότι «αυτή η κατάσταση θα ανατραπεί και οι καταναλωτές θα εκμεταλλευτούν αυτά τα ξεπουλήματα για να εξασφαλίσουν ποιοτικά προϊόντα». 

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου, ενώ οι έμποροι ποντάρουν πολλά στην κίνηση προσδοκώντας με αυτόν τον τρόπο στην τόνωση του τζίρου τους. 

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος, οι οργανωμένες αλυσίδες παρουσιάζουν κάμψη τζίρου σε ποσοστό από 10 - 15%, ενώ τα μεμονωμένα καταστήματα καταγράφουν απώλειες της τάξης του 25% κατά μέσο όρο. 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχει αποστείλει επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης, προειδοποιώντας για επερχόμενη κατάρρευση της αγοράς, ζητώντας παράλληλα μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου οι έμποροι να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο περιβάλλον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης