Οι Νεράϊδες στη κορυφή του Κόσμου... (ΒΙΝΤΕΟ)

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Κίνα.

Οι πολίστριες του Γιώργου Μορφέση πήραν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας κάνοντας περήφανο όλο τον Ελληνικό λαό στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, κερδίζοντας στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τη διοργανώτρια Κίνα με σκορ 9-8. (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)


Η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα από την πρώτη επίθεση του αγώνα και δεν το έχασε ποτέ κατά τη διάρκεια του τελικού. Η Ασημάκη άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα οι Κινέζες αρκέστηκαν στο να ισοφαρίσουν το σκορ δύο φορές στο πρώτο οκτάλεπτο.

Από εκεί και πέρα η υπεροχή των Ελληνίδων ήταν εμφανής και μάλιστα στο τρίτο οκτάλεπτο η διαφορά έφτασε στα τρία γκολ (2-5). 


Το μόνο που κατάφεραν οι Κινέζες ήταν να μειώσουν στην τέταρτη περίοδο αν και η αλήθεια είναι πως το τελευταίο λεπτό η εξέλιξη του αγώνα ήταν συγκλονιστική, με την Ελλάδα να είναι μπροστά με σκορ 9-8 και την Κίνα να επιτίθεται για την ισοφάριση, κάτι που ευτυχώς τελικά δεν έγινε.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κίνα): 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Τα γκολ:

ΚΙΝΑ: Πινγκ Λιου 2, Γι Γουάνγκ 2, Τζιν Χε, Φέι Τενγκ, Γιουτζούν Σουν, Ντονγκλούν Σονγκ

ΕΛΛΑΔΑ: Ρουμπέση 3, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη, Μελιδόνη, Λιόση


Κούβδου και Ρουμπέση στην κορυφαία επτάδα

Δύο Ελληνίδες παίκτριες συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη επτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα στη Σανγκάη με θρίαμβο της εθνικής μας ομάδας.


Η Ελένη Κούβδου και η Αντιγόνη Ρουμπέση κέρδισαν επάξια τις ψήφους των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι ανέδειξαν πολυτιμότερη παίκτρια την (εξαφανισμένη στον σημερινό τελικό) Κινέζα Χουανχουάν Μα.



Στην κορυφαία επτάδα ψηφίστηκαν επίσης η Κινέζα Γιατίνγκ Σουν, η Ρωσίδα Εκατερίνα Προκόφιεβα, η Ιταλίδα Ρομπέρτα Μπιανκόνι και η Ισπανίδα Μπλάνκα Χιλ, η οποία αναδείχθηκε και πρώτη σκόρερ του τουρνουά με 25 γκολ. 

 Το μήνυμα του κ. Παπούλια

«Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου. Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα».

Η τελική κατάταξη:

1.Ελλάδα
2.Κίνα
3.Ρωσία
4.Ιταλία
5.Αυστραλία
6.ΗΠΑ
7.Ολλανδία
8.Καναδάς
9.Ουγγαρία
10.Κούβα
11.Ισπανία
12.Νέα Ζηλανδία
13.Καζαχστάν
14.Βραζιλία
15.Νότια Αφρική
16.Ουζμπεκιστάν

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ