Καταγγελίες για δράση δήθεν μελών εθελοντικών οργανώσεων

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών για την δράση αγνώστων προσώπων που εμφανίζονται ως δήθεν μέλη εθελοντικών οργανώσεων και εξαπατούν πολίτες ή και ακόμη κάνουν ψευδή χρήση διακριτικών της Πολιτικής Προστασίας για δικούς τους σκοπούς.


Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:
-          Έχει γίνει καταγγελία για προσέλκυση υποψηφίων εθελοντών μέσω διαδικτύου για σεμινάρια εκπαίδευσης στα Ιωάννινα, για τα οποία στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα ζητούνται χρήματα από τους εθελοντές.
-          Έχει διαπιστωθεί διακίνηση κουπονιών δήθεν ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας.
-          Υπάρχουν καταγγελίες για αυτοκίνητα και άτομα που φέρουν διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς να είναι αναγνωρισμένα   από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επιτυγχάνοντας έτσι την ανεμπόδιστη κυκλοφορία τους σε δάση κ.α.
-          Τέλος, υπάρχουν καταγγελίες για άτομα, που ισχυριζόμενα ψευδώς ότι ανήκουν σε εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, χρησιμοποιούν συχνότητες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Αεροπορίας, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία τους.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έχοντας υπόψη τα παραπάνω περιστατικά, συστήνει σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες να απευθύνονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας για να ενημερώνονται πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση, είτε για συμμετοχή σε σεμινάρια, είτε για την αγορά κουπονιών κλπ. 


Παράλληλα όταν εντοπίζουν οχήματα, που φέρουν διακριτικά Πολιτικής Προστασίας και προκαλούν με τις κινήσεις τους, να ενημερώνουν, είτε τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, είτε τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, για την πάταξη και τιμωρία των επιτήδειων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ