Δίνει τον μισθό της για τους απόρους η Παπανίκα

Απόφαση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από την Καίτη Παπανίκα. Εκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1963 στην ταινία «Μας κρύβουν τον ήλιο» και έπαιξε σε τριάντα μία ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σε μεγάλες παραστάσεις στο θέατρο εισπράττοντας την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου. 


Τα τελευταία χρόνια πήρε την απόφαση να την ανταποδώσει προσφέροντας τον μισθό της σε άπορες οικογένειες.

Ο προβληματισμός για τα κοινά την οδήγησε στη θέση της δημοτικής συμβούλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ως αντιπρόεδρος στον τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού, έριξε στο τραπέζι μια ρηξικέλευθη πρόταση: να δίνει τον μισθό της από το δημοτικό συμβούλιο (περί τα 600 ευρώ) σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη τα χρήματα και τα βγάζουν δύσκολα πέρα. 


Την ίδια κίνηση περιμένει και από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους όχι μόνο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

«Είναι μια συμβολική πράξη για να αφυπνιστούμε όλοι. Ο κόσμος μάς έδωσε τη θέση των δημόσιων λειτουργών. Ο τρόπος λοιπόν που πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να ενεργούμε είναι η εξυπηρέτηση του συνανθρώπου. 


Δεν κλήθηκα σε αυτήν τη θέση για τα χρήματα, αλλά για να ανακαλύψω και να λύσω τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας» λέει στην «Espresso» η Καίτη Παπανίκα αποδεικνύοντας πόσο αποφασισμένη είναι να πραγματοποιήσει το όραμά της.

Η δημοφιλής ηθοποιός προτείνει ακόμη τη σύσταση ενός τραπεζικού λογαριασμού με κωδικό, ώστε να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό κονδύλι για τις άπορες οικογένειες, με κανόνες διαφάνειας και εντιμότητας: «Να κάνουμε αυτήν την κίνηση με τον προβλεπόμενο τρόπο. Μακάρι να ανταποκριθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι».


Η ευαισθησία της πηγάζει και από τη μεγάλη μάχη που έχει δώσει η ίδια για να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας: «Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά τώρα. 


Η αγάπη που πήρα από τον κόσμο στην ψυχούλα μου ήταν θεραπευτική και πέρασαν τα δύσκολα. Δεν θα ξαναέρθουν. Θέλω να ανταποδώσω όλη τη δύναμη που πήρα, γιατί μας περιμένουν δύσκολες ημέρες» τονίζει χαρακτηριστικά.
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης