Η Μάνθα τερμάτιζε... οι επίσημοι ακόμα πήγαιναν !!!


Η κολυμβήτρια της ΔΟΞΑΣ, που και στο παρελθόν έχει γνωρίσει πολλές διακρίσεις Έλλη Μάνθα, είναι η πρώτη που τερμάτισε σήμερα στον 7ο Διάπλου του Αμβρακικού, που όπως είναι γνωστό η αφετηρία του είναι η Βόνιτσα και ο τερματισμός του στην Κορωνησία. 


Η κολυμβήτρια, έφτασε με μισή ώρα περίπου διαφορά απ’ τον δεύτερον δείχνοντας τις μεγάλες ικανότητές της, αλλά και το μέλλον της στον αθλητισμό.

Στο χώρο υποδοχής, καθώς είχαν καθυστερήσει οι πολλοί παράγοντες θεωρώντας ότι οι αθλητές θα καθυστερήσουν, την πρώτη κολυμβήτρια υποδέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νικολάου, ο οποίο την συνεχάρη αρχικά για την συμμετοχή τους, όπως επίσης και για την ιδιαίτερη αυτή διάκριση.

Την στιγμή που τερμάτιζαν και οι άλλοι κολυμβητές, στο χώρο του Λιμανιού της Κορωνησίας είχαν φτάσει ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξη, συνοδευόμενος απ’ τον στενό συνεργάτη του Βασίλη Γέμο, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Τσαμπάς, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νίκος Κέφης και άλλοι παράγοντες της περιοχής, οι οποίοι και υποδέχονταν τους κολυμβητές.


Ο διάπλους


Ο Διάπλους του Αμβρακικού κόλπου διοργανώνεται κάθε χρόνο με την βοήθεια του γυμναστή και εμπνευστή της διοργάνωσης Γιώργου ΤΣΑΦΟΥΛΗ και του (τότε)  Δήμου Αμβρακικού.

Η απόσταση που καλύπτουν οι συμμετέχοντες είναι περίπου 10 χιλιόμετρα κάνοντας την πρώτη τους βουτιά από την Βόνιτσα και τερματίζουν στο λιμανάκι της Κορωνισίας. Καθ’ όλη την διάρκεια την διαδρομής οι κολυμβητές παρακολουθούνται από βάρκες που τους βοηθούν να κρατάνε σωστή πορεία.

Πρώτη χρονιά το 2005 ο Γεώργιος Τσαφούλης ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα με στόχο να περάσει το μήνυμα κατά του καπνίσματος. Κάθε χρόνο από τότε προστίθενται και άλλοι που συμμετέχουν. 


Το 2008 το μήνυμα για την διάσωση του Αμβρακικού συνοδεύτηκε με πάνω από 12 συμμετοχές ηλικίας από 15 έως 60 ετών.


Οι κολυμβητές

Οι 23 κολυμβητές είναι: Ελίνα Μάνθα, Νίκος Τσώλας, Μάνος Ελευθεριάδης, Ιωάννης Παππάς, Χριστίνα Σταύρου, Αλεξάνδρα Γαλήνα, Αγγελική Παπαδιά, Φωτεινή Παπαδιά, Παναγιώτης Σουραβλιάς, Θεόδωρος Σαλαμούρας, Κωνσταντίνος Μάνθας, Ουρανία Καρύδη, Ναταλία Γρέβια, Γεώργιος Τσαφούλης, Λουκάς Ζάψας, Παντελής Τσιρκινίδης, Γρηγόρης Ευαγγελίδης, Νίκος Νάσης, Βασίλης Γραμματικόπουλος, Δημήτριος Λαμπράκης, Λάμπρος Λαμπράκης, Χριστόφορος Λαμπράκης και Βασίλειος Ντουχανιάρης, κολύμπησαν τα 11 χιλιόμετρα, μεταξύ Βόνιτσας Αιτ/νίας και Κορωνησίας, μεταφέροντας το μήνυμα  «Σώστε τον Αμβρακικό». 

Ο πρόεδρος Παύλος Χαραλάμπους, ο γραμματέας Λάμπρος Θοδωρής και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου  Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού, στήριξαν εμπράκτως την εκδήλωση με τη παρουσία και τη βοήθεια τους από την ώρα της επιβίβασης στη  Σαλαώρα  μέχρι το πέρας της εκδήλωσης. 

       Οι κολυμβητές ξεκίνησαν στις 08:00 πμ. από τη Βόνιτσα και κατέληξαν στη Κορωνησία μέσα σε χρονικό διάστημα από 2 ώρες και 40 λεπτά έως 4 ώρες και 40 λεπτά, όπου τους περίμεναν και τους υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Αρταίων, των Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού καθώς και πλήθος κόσμου. 


     Τίμησαν με τη παρουσία τους τον 7ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού και μοίρασαν τα αναμνηστικά μετάλλια στους κολυμβητές οι: Παναγιώτης Κολόκας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου,  Γιάννης Παπαλέξης, Δήμαρχος Αρταίων, Φίλιππος Παππάς και Θεόδωρος Γκούβας, Αντιδήμαρχοι, Νικόλαος Κέφης, δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλειος Γέμος, πρόεδρος Δημοτικής ενότητας Άρτας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. των Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού.




Πηγή: http://www.gnomiartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ