Απεργούν σήμερα οι Οδοντίατροι

Κλειστά έχουν τα ιατρεία τους σήμερα και οι οδοντίατροι της Άρτας συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για το άνοιγμα του επαγγέλματος. 


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Άρτας και η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Άρτας Βασίλη Μπαλάσκα και τη Γραμματέα Θεοδώρα Κούτσικου, αναφέρονται τα εξής: 

«Γιατί καταγγέλλουν οι Οδοντίατροι τον Υπουργό Υγείας: Γιατί ο Υπουργός Υγείας οφείλει να είναι ο βασικός θεματοφύλακας και εγγυητής προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι Έλληνες Οδοντίατροι ουδέποτε τοποθέτησαν το συντεχνιακό συμφέρον υπεράνω του δημόσιου συμφέροντος.
 

Και η αντίδρασή μας στο ψευδεπίγραφο άνοιγμα του επαγγέλματος αφορά στην προσπάθεια να διασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων οδοντιατρικών υπηρεσιών.
 

Εφόσον ιδιώτες μη οδοντίατροι θα μπορούν να ιδρύσουν εταιρείες παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών χρησιμοποιώντας του γιατρούς αποκλειστικά σαν υπαλλήλους τότε θα περάσει στα χέρια τους το είδος παροχής υπηρεσίας και η επιλογή της θεραπείας, ο σχεδιασμός, τα υλικά και η νοσηλεία δε θα βρίσκονται στη δικαιοδοσία των επιστημόνων αλλά των εμπόρων που το κύριο κίνητρό τους είναι το κέρδος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ιατρική επιστήμη εκτός από επάγγελμα είναι και λειτούργημα και στηρίζεται σε ανθρωπιστικές αξίες, που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες και που προέρχονται από τις αρχαίες διδασκαλίας και παραδόσεις του Ασκληπιού και του Ιπποκράτη. 


Οι αξίες αυτές, αναγνωρίστηκαν από τους Ευρωπαίους εταίρους ως «λόγοι δημοσίου συμφέροντος», και κανονικά θα έπρεπε να δημιουργήσουν αν μη τι άλλο κάποιες ηθικές αναστολές στον Υπουργό Υγείας όταν λαμβάνει αποφάσεις και μάλιστα «νύχτα».
 

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκηρύσσει Πανελλαδική Οδοντιατρική Απεργία την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Άρτας συμμετέχει στην απεργία.
 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεσή της για την παράταση του ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων που έληγε στις 15-9-11, ώστε να δοθεί χρόνος για τις προτάσεις των φορέων. 

Έτσι αιφνιδιαστικά την Πέμπτη 28 Ιουλίου ψηφίζεται το Νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και για το επάγγελμά μας η απελευθέρωση αφορά την άρση γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση του επαγγέλματος μας.
 

Αντιδρούμε στις μεθοδεύσεις για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματός μας, που θα πλήξουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο μας: -Μια άδεια, ένας Οδοντίατρος. -Όχι σε υποκαταστήματα έξω από την Περιφέρεια που ανήκει ο αδειούχος - Όχι στην εμπορευματοποίηση της υγείας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης