ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Απετράπη αυτοκτονία χάρη στην αυτοθυσία Ισπανού τουρίστα

Χάρη στην αυτοθυσία ενός Ισπανού τουρίστα απετράπη η αυτοκτονία ενός 35χρονου από χωριό των Ιωαννίνων, που θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή του βουτώντας χθες το πρωί στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας.


Ο νεαρός άνδρας που είχε φτάσει με τον πατέρα του στα Γιάννινα, απομακρύνθηκε από αυτόν και χωρίς κανείς να αντιληφθεί τις προθέσεις του βούτηξε στη λίμνη και άρχισε να κολυμπά στα ανοιχτά, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ήταν προφανές ότι ήθελε να αυτοκτονήσει, καθώς δεν έκανε καμία απολύτως προσπάθεια να βγει προς τα έξω, αλλά ούτε και ανταποκρινόταν στις φωνές των περαστικών.

Στην πλατεία Μαβίλη σε εξαιρετικά μικρή απόσταση είχε σταθμεύσει το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ο Ισπανός Μανουέλ Σάντσεθ, που έφτασε το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από το Μπάρι, έχοντας προγραμματίσει οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα. 

Η μικρή του κόρη είδε από το παράθυρο του τροχόσπιτου το νεαρό άνδρα στη λίμνη και ειδοποίησε τον πατέρα της που βγήκε έξω και πήρε την απόφαση να βουτήξει για να σώσει τον παρ’ ολίγον αυτόχειρα, που είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. «Ρώτησα μόνο αν η λίμνη έχει μεγάλο βάθος, μου είπαν όχι, και έπεσα στο νερό, για να τραβήξω έξω τον άνδρα. 

Ήταν μπρούμυτα στο νερό και όταν τον τράβηξα έξω, ήταν μελανιασμένος. Μόλις είχε φτάσει η αστυνομία και το ασθενοφόρο, και κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάτι ηρωϊκό. 

Πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να το κάνει», είπε ο Μανουέλ Σάντσεθ, μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό του ITV.Οι προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ κράτησαν αρκετή ώρα, αφού μετά την επαναφορά του νεαρού στη ζωή, αυτός αντιδρούσε έντονα. 

Χρειάστηκε η συνδρομή και των αστυνομικών προκειμένου να τον ηρεμήσουν και να τον μεταφέρουν στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. 

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και ο πατέρας του που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο γιος του θέλησε να βάλει τέρμα στη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να έχει πει τίποτε σχετικό στον ίδιο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 


http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης