Κεντρικά ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Σεπτέμβριο οι εκλογές;

Αποφασίζει αυτή την εβδομάδα η Κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα;

Σήριαλ κοντεύει να γίνει η υπόθεση των επαναληπτικών εκλογών στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. 


Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται πολλά και οι ερμηνείες δίνουν και παίρνουν μετά την γνωστοποίηση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την τριτανακοπή που άσκησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δήμου.

Μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Μαρίνος Γαρνέλης προχθές σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ART-TV υποστήριξε πως το περιεχόμενο της απόφασης αυτής, για εκ νέου συζήτηση της τριτανακοπής, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και δεν βάζει το Δήμο και τους δημότες σε νέες ταλαιπωρίες με την προκήρυξη εκλογών.

Παράλληλα νομικοί κύκλοι της πόλης δεν θεωρούν τόσο απλό το όλο θέμα, όπως υπογραμμίζεται σε σχετικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ» και ότι η απόφαση να γίνει δεκτή για συζήτηση η αίτηση τριτανακοπής, δεν μπορεί να ακυρώσει την απόφαση του ΣτΕ, που πρέπει να τονιστεί ότι δίκασε την υπόθεση στην ουσία της και όχι στον τύπο της.

Όμως, άλλοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι αυτή την εβδομάδα η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα θα προχωρήσει στον ορισμό της ημερομηνίας των επαναληπτικών εκλογών, η οποία ημερομηνία τοποθετείται σύμφωνα με τις πληροφορίες στο δεύτερο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου.


Πρέπει να σημειωθεί ακόμα ότι στον προϋπολογισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν προβλέπεται σχετικό κονδύλιο για τα έξοδα αυτών των εκλογών (μετακινήσεις δικαστικών, αμοιβές κλπ) και ως εκ τούτου θα πρέπει να καλυφθούν με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης