...Μετά το σπαγγέτι το μενού έχει ρύζι !!!

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση πανηγυρίζουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Σανγκάη
Με την Κίνα στον τελικό τα κορίτσια του πόλο

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που γίνεται στη Σανγκάη θα διεκδικήσει η Εθνική Πόλο Γυναικών το απόγευμα της Παρασκευής (29/7-16.00-ΕΤ1) απέναντι στη διοργανώτρια Κίνα που νίκησε τη Ρωσία (13-12). 


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στον ημιτελικό και επικράτησε 14-11 της Ιταλίας εξασφαλίζοντας (στη χειρότερη περίπτωση) το αργυρό μετάλλιο!

Τα κορίτσια του ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Γιώργου Μορφέση είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα καθώς πήραν προβάδισμα στο σκορ, το οποίο ουδέποτε έχασαν μέχρι να ακουστεί η κόρνα λήξης από τη γραμματεία.

Δύο γκολ της Ασημάκη έβαλαν από νωρίς μπροστά την Εθνική. Η Αμπάτε κράτησε κοντά στο σκορ την Ιταλία στην πρώτη περίοδο (3-2), αλλά με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η ελληνική ομάδα σημείωσε τρία σερί γκολ και έβαλε γρήγορα τις βάσεις για τη νίκη-πρόκριση. Οι διεθνείς μας έβρισκαν με χαρακτηριστική άνεση λύσεις απέναντι στην αντίπαλη άμυνα, παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισαν αρκετές αποβολές, και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενες 8-5.

Δύο γκολ της Αντιγόνης Ρουμπέση έφεραν τη διαφορά στο +5 (10-5), αλλά ακολούθησε μικρή... καθίζηση, όπως ακριβώς και στον προημιτελικό με την Ολλανδία. Με δύο διαδοχικά πέναλτι που κέρδισε η Φρασινέτι και αξιοποίησε η Μπιανκόνι οι Ιταλίδες μείωσαν σε 10-7 και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κατεβάσουν τη διαφορά στα δύο γκολ, όμως η Λιόση με εκπληκτική άμυνα εμπόδισε τη Σαβιόλι να σκοράρει στην κόντρα. Ενα καταπληκτικό γκολ πάλι από τη Ρουμπέση «έγραψε» το 11-7 και έδωσε ξανά προβάδισμα ασφαλείας στην Εθνική.

Η Ιταλία δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί. Η Ραμπάλντι σημείωσε δύο σερί τέρματα και μείωσε σε 11-9, ενώ ο κ. Μορφέσης είχε ήδη χάσει από τις αρχές της τελευταίας περιόδου την Τσουκαλά με τρεις ποινές. Στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης όμως, «μίλησε» η Σταυρούλα Αντωνάκου, που πέτυχε ένα εκπληκτικό, όσο και κρίσιμο, γκολ από την περιφέρεια, κόβοντας οριστικά τον... αέρα της Ιταλίας που εν τέλει ηττήθηκε 14-11.


Η ελληνική ομάδα απέδειξε με την παρουσία της στο τουρνουά ότι δίκαια καταλαμβάνει τη μία θέση του τελικού. Το ελληνικό πόλο πανηγυρίζει ένα δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (η Εθνική Πόλο Ανδρών είχε κατακτήσει το χάλκινο το 2005 στο Μόντρεαλ) και η Εθνική Πόλο Γυναικών γίνεται η δεύτερη εθνική μας ομάδα σε όλα τα σπορ (μετά το μπάσκετ το 2006) που φτάνει σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!


Η ελληνική αποστολή στη Σανγκάη εξασφάλισε το τέταρτο μετάλλιό της στους αγώνες (έχουν από ένα χρυσό και ένα αργυρό ο Σπύρος Γιαννιώτης και ένα χάλκινο η Μαριάννα Λυμπερτά) και πλέον ονειρεύεται το δεύτερο χρυσό.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3 και η διακύμανση του σκορ: 3-2, 8-5, 11-8,14-11
Ελλάδα: Γερόλυμου 3, Ρουμπέση 3, Αντωνάκου 3, Ασημάκη 2, Ψούνη 1, Μανωλιουδάκη 1, Λιόση 1.
ΙΤΑΛΙΑ: Μπιανκόνι 3, Ραμπάλντι 3, Αμπάτε 2, Λάπι 1, Σαβιόλι 1, Εμολο 1.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ