Εκτάκτως αύριο ο Α/ΓΕΑ στη Ρωσία για S-300 και S-400


Επίσκεψη εφ όλης της ύλης στη Ρωσία θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας μεταξύ 1 και 7ης Ιουλίου.


Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η επίσκεψη η οποία προγραμματίστηκε εκτάκτως το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα αφορά το κρίσιμο ζήτημα των S-300 και της υποστήριξής τους αλλά και ενημέρωσή για το βελτιωμένο σύστημα S-400 το οποίο υπηρετεί στην ρωσική Αεροπορία.

Ειδικά για το τελευταίο στον πίνακα των 29 εξοπλιστικών προτεραιοτήτων του νέου 15ετούς εξοπλιστικού προγράμματος του ΓΕΕΘΑ με τριετή πρόβλεψη και στη θέση 17 βρίσκεται το πρόγραμμα του ΓΕΑ για προμήθεια βλημάτων εδάφους-αέρος μεγάλης εμβέλειας συνολικού ύψους 603 εκατ. ευρώ. 

Στο πλαίσιο αυτό ως υποψήφια συστήματα περιλαμβάνονται το Patriot PAC3 αλλά και το S-400 το οποίο ήδη υπηρετεί με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα η ρωσική πλευρά πρόκειται να παρουσιάσει στον Έλληνα Α/ΓΕΑ μια ολοκληρωμένη πρόταση για την κάλυψη των αναγκών της ΠΑ στην αναχαίτιση αεροσκαφώνn και επιθέσεων από βαλλιστικά βλήματα σε μεγάλες αποστάσεις, πρόταση η οποία θα έχει ως κύριο άξονα το σύστημα S-400.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης