Θάλαμος αερίων το Σύνταγμα

 

ΔΕΙΤΕ: Αναίτια και αλόγιστη χρήση χημικών από την αστυνομία


Με εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς καν να προκληθούν, οι αστυνομικοί επιχειρούν να «πνίξουν» τις ειρηνικές διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα προσθέσει δυσβάσταχτα βάρη στην πλειονότητα του ελληνικού λαού.


Η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους είναι αποπνιχτική καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσουν τους πολίτες. Οι συγκεντρωμένοι επιμένουν και δεν εγκαταλείπουν τη θέση «μάχης», στέλνοντας μήνυμα ότι δεν πτοούνται με τίποτα.

Δεκάδες είναι οι πολίτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.



«Να σταματήσει ο χημικός πόλεμος στο Σύνταγμα»


Τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος καταλόγισε το ΚΚΕ δια του Θανάση Παφίλη, στο περιθώριο της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο.


«Να σταματήσει ο χημικός πόλεμος στο Σύνταγμα» τόνισε και από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι τα χημικά απευθύνονται σε πολίτες με φανερά πρόσωπα αφού δεν υπάρχουν έξω κουκουλοφόροι.


«Είναι ομόθυμη η επιθυμία της Βουλής για ψυχραιμία», σχολίασε παρεμβαίνοντας ο Φίλιππος Πετσάλνικος αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους.


«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ξεπέρασε κάθε όριο λογικής. Ελάχιστοι κουκουλοφόροι, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, μετέτρεψαν την πλατεία Συντάγματος σε βομβαρδισμένη περιοχή. Η ολιγωρία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι εξοργιστική» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.



Δείτε φωτογραφίες από το Σύνταγμα:








http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης