«Η Ελλάδα δε χρειάζεται άλλες πιέσεις»

Πρόγραμμα ανοικοδόμησης για τη χώρα προτείνει η γερμανική FT

 

Η γερμανική έκδοση της εφημερίδας Financial Times παρουσιάζει άρθρο με τίτλο «Στρατηγικός άξονας», ζητώντας ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας.


«Το γαλλικό μοντέλο για την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό πακέτο διάσωσης αφήνει μεν ορισμένα ανοιχτά ερωτήματα», σχολιάζει η εφημερίδα.


«Ωστόσο αυτές τις ημέρες, παρ' όλες τις ελλείψεις, έχει τις δυνατότητες να συμβάλει σε μια νέα τροπή του ευρωπαϊκού δράματος χρέους, και μάλιστα σε μια περίοδο, όπου εντείνεται η αναγνώριση του ότι τα μέχρι στιγμής πισωγυρίσματα όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης απλώς παρέτειναν την κρίση», συμπληρώνει.


«Ένα νέο σχέδιο ανοικοδόμησης για την Ελλάδα κερδίζει διαρκώς έδαφος», σχολιάζει το δημοσίευμα των FT. Οι ψύχραιμες φωνές που υποστηρίζουν αυτή την ιδέα αυξάνονται. Παράλληλα, το άρθρο της εφημερίδας ασκεί κριτική στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.


«Όσον αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών, οι γάλλοι πολιτικοί και οι γαλλικές τράπεζες παρουσίασαν ένα σχέδιο, το οποίο δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να εφαρμοστεί, αντίθετα με άλλες γερμανικές προτάσεις. 


Και αυτό είναι πολύ οδυνηρό για την καγκελάριο Μέρκελ, που στην πραγματικότητα, με την πολιτική της, ήθελε να δώσει τις βασικές κατευθύνσεις για όλη την Ευρώπη, αλλά αντί αυτού έστειλε επί το πλείστον μηνύματα που προκάλεσαν σύγχυση», αναφέρει η εφημερίδα.



 http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης