Θερμό επεισόδιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Πάγκαλο

"Αν δεν τον διώξετε τώρα, δεν πρόκειται να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο" δήλωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης.


Εκρηκτικές φραστικές αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε χθες το βράδυ η παρέμβαση του Θ. Πάγκαλου στη Βουλή, όπου επιχείρησε να εξηγήσει τι ήθελε να πει για τα... τανκς και τη χρεοκοπία.



"Αν δεν τον διώξετε τώρα, δεν πρόκειται να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο" έλεγε σε οργισμένο ύφος και χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι ο Μίμης Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Εξαρχο - όπως περιγράφουν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες. Στο "θερμό επεισόδιο" συμμετείχαν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να προσδιορίσουν τα όρια και ουσιαστικά να αποδείξουν ότι για την κυβερνητική παράταξη όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή αυτές τις ώρες.


Και ίσως σήμερα, κυβερνητικά στελέχη κρατήσουν -τουλάχιστον- αποστάσεις από την "επεξήγηση" του κ. Πάγκαλου. Η απόφαση θα ληφθεί νωρίς το πρωί σε σύσκεψη του πρωθυπουργικού επιτελείου και αφού ανάψει το πράσινο φως ο πρωθυπουργός.


Ο κ. Πάγκαλος νωρίτερα προσπάθησε να επεξηγήσει το περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα "El Mundo", μίλησε για λάθος της μετάφρασης, αναφέρθηκε στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα στην Αργεντινή και στο 2001, λέγοντας ότι με τη χρεοκοπία εκεί σε μία νύχτα υπήρξαν 42 νεκροί. Στην αίθουσα της Ολομέλειας ακούστηκε η φωνή (εκτός μικροφώνου) του πρώην προέδρου Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι "και εδώ κάποιοι άλλοι ίσως θέλουν νεκρούς...", για να αντιδράσει ο κ. Μ. Ανδρουλάκης: "Αστα αυτά τώρα πρόεδρε".


Εκνευρισμός
Η συνέχεια της συζήτησης στο καφενείο της Βουλής. Ο κ. Ανδρουλάκης εξεμάνη. Σε έξαλλη κατάσταση η Χρύσα Αράπογλου επίσης -σύμφωνα με πληροφορίες- αναρωτιόταν, παρουσία του Β. Εξαρχου, "αν με όλα αυτά που γίνονται θα φύγουν αύριο κιόλας από τη χώρα όσα χρήματα έμειναν μετά από τις δηλώσεις της Δαμανάκη".


Ο εκνευρισμός επεκτάθηκε γρήγορα στην "πράσινη" κοινοβουλευτική ομάδα - ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωναν αμήχανα "ουδέν σχόλιον". Στο θερμό επεισόδιο και άλλες τρεις κυρίες, Αννα Νταλάρα, Τόνια Αντωνίου και Ν. Γιαννακοπούλου, ζητούσαν "φρένο" στις ρητορικές που υποδαυλίζουν μια κατάσταση, τη στιγμή που η κυβέρνηση ζητεί τη δική τους ψήφο χωρίς... κιχ.


Είναι σαφές ότι στο Μαξίμου αυτό που επιδιώκουν αυτήν την εβδομάδα δεν έχει σχέση με θερμά επεισόδια μεταξύ κυβερνητικών και βουλευτών - επειδή όμως τα γεγονότα τους... διαψεύδουν, αμύνονται. Στην... επίθεση νωρίτερα ο υπ. Αμυνας Π. Μπεγλίτης, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου "παρακάλεσε" να μην εμπλέκουν τις Ενοπλες Δυνάμεις στα εσωτερικά θέματα.

http://www.ethnos.gr/default.asp?catid=22733

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης