ΑΡΤΑ: Υποδοχή του πεζοπόρου Γ. Φιλιππίδη στο Δημαρχείο

Η Άρτα αποτέλεσε χθες έναν ακόμα σταθμό της μεγάλης διαδρομής του πεζοπόρου Γιάννη Φιλιππίδη. Στο δημαρχείο, υποδέχτηκε τον τολμηρό δρομέα ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης ο οποίος του ευχήθηκε καλή δύναμη για την ολοκλήρωση της αποστολής του. 


Ο 55χρονος Γ. Φιλιππίδης από τις Σέρρες, ξεκίνησε το τολμηρό του εγχείρημα στις 5 Μαΐου από την Ορεστιάδα με σκοπό να διασχίσει 42 νομούς της χώρας. 

Ένα μεγάλο οδοιπορικό ανθρωπιάς που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη δωρεά οργάνων, την εθελοντική αιμοδοσία και την ανάπτυξη οικολογικών συμπεριφορών. Προορισμός του είναι η Σητεία της Κρήτης όπου ευελπιστεί να φτάσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.Ο Δήμαρχος κύριος Παπαλέξης δήλωσε:

«Υποδεχτήκαμε σήμερα στο Δημαρχείο τον κύριο Φιλιππίδη ο οποίος είναι ένας μαραθωνοδρόμος. Ένας πολίτης ο οποίος ξεκίνησε από την άκρη της Ελλάδος, θα διασχίσει όλη την Ελλάδα με τα πόδια και θα καταλήξει στην Κρήτη. Μία απόσταση όπως μας λέει 5.000 χιλιόμετρα! Πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα με τα πόδια είναι πάρα πολύ μεγάλη και θέλει πολύ κουράγιο μια τέτοια απόφαση. 

Για το λόγο αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει να ολοκληρώσει το εγχείρημά του. Είναι στη μέση της διαδρομής, έχει διανύσει 2.000 χλμ. και είναι στην πόλη μας. Πήρε την υπογραφή μου να βεβαιώσω ότι ήρθε, θα τον φιλοξενήσουμε απόψε στην πόλη μας και αύριο το πρωί θα ξεκινήσει για το δρόμο αυτό τον οποίο επέλεξε. 

Θέλω να τον καλωσορίσω και να των συγχαρώ γιατί δίνει το μήνυμα αυτό με τον καλύτερο τρόπο στη σημερινή εποχή».Μέχρι τώρα ο Γ. Φιλιππίδης έχει διασχίσει όπως είπε, όλη τη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. 

Στην Άρτα ήρθε μετά την Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα και τα Γιάννενα και όπως τόνισε, σε όλες τις πόλεις που διέρχεται, ο κόσμος τον υποδέχεται εγκάρδια «γιατί ο κόσμος έχει ανθρωπιά, είναι έμφρων είναι και ορθόφρων και ξέρει να κρίνει».

Ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε: «Ξεκίνησα στις 5 του Μάη από την Ορεστιάδα με στόχο να βαδίσω σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης 42 τον αριθμό. Ευελπιστώ να τελειώσω στις 20 Οκτωβρίου αν και επειδή βαδίζω και Σαββατοκύριακα ενδεχομένως να τελειώσω και αρκετά νωρίτερα.

Ένας λόγος που ώθησε τον Γ. Φιλιππίδη σε αυτή την πρωτοβουλία, όπως ο ίδιος δήλωσε με διάχυτη τη συγκίνηση, είναι τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν άνθρωποι του συγγενικού του περιβάλλοντος οι οποίοι χρειάστηκαν τη βοήθεια των συνανθρώπων τους.

«Τότε κατάλαβα πόσο ανάγκη έχει ο συνάνθρωπός μας από τη βοήθειά μας και όχι μόνο ο δικός μας άνθρωπος αλλά και ο γείτονας και ο φίλος και ο άγνωστος ακόμα. Αυτός ήταν ο λόγος που με ώθησε να κάνω αυτό το εγχείρημα» δήλωσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης