Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το Σύνταγμα

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχωρούν συνεχώς σε εκτεταμένη χρήση χημικών με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω για 16 άτομα να έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθήνας.


Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών, ενώ οι κουκουλοφόροι δρουν ανενόχλητοι προκαλώντας υλικές ζημίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες 6 εκ των 16 που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθηνάς είναι αστυνομικοί. 

Για συνολικά 40 τραυματίες κάνει λόγο η αστυνομία, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στον ερυθρό Σταυρό, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 26 προσαγωγές και 3 συλλήψεις

Στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι που έχουν πνίγει στα χημικά.

Έκκληση πριν από λίγο του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Ανδρέα Λουραντου, από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα "να σταματήσει η ρίψη χημικών, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα".

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από το πρωί τα επεισόδια γύρω από το Σύνταγμα, που ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές έριξαν το πλέγμα που είχε στηθεί μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να διαλύσουν τους διαδηλωτές. 

Την ίδια στιγμή, οι κουκουλοφόροι δρουν ανενόχλητοι προκαλώντας υλικές ζημιές.
Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο σταθμό μετρό του συντάγματος, όπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω των χημικών.

Έκκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Ανδρέας Λουράντος, από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα: «Να σταματήσει η ρίψη χημικών γιατί θα θρηνήσουμε θύματα».

Έκκληση απευθύνουν και οι γιατροί στο ιατρείο του μετρό, αναφέροντας ότι τους έχουν επισκεφτεί πάνω από 500 άτομα από το ιατρείο, ενώ τουλάχιστον 30 έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Γιώργος Κουσούλης, εθελοντής διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για λόγους ασφάλειας εκκενώνεται το ξενοδοχείο King George Palace λόγω του ανεξέλεγκτων επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος .

26 προσαγωγές και 3 συλλήψεις αναφέρονται μέχρι στιγμής. Η αστυνομία κάνει λόγο για 40 τραυματίες, εκ των οποίων 15 αστυνομικοί.  

Σε διατεταγμένη υπηρεσία κουκουλοφόροι και ΜΑΤ, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας τη στάση της αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών.

Για δεκάδες τραυματίες μιλά το ΕΚΑΒ, ενώ ισχυρίζεται ότι η αστυνομία δεν αφήνει τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν το Σύνταγμα για να περισυλλέξουν τους τραυματίες και συνεχίζει τη ρίψη χημικών. 

 http://www.skai.gr/news/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ