Μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας στα Σέρβια Κοζάνης


Με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια η πόλη των Σερβίων υποδέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2011 το ιερό λείψανο της Αγίας Θεοδώρας Βασιλίσσης Άρτης της εκ Σερβίων. 


Πλήθος κλήρου και λαού με προεξάρχοντες τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο και τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλο υποδέχθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής το ιερό λείψανο που δωρήθηκε από την Μητρόπολη Άρτης. 

Το ιερό λείψανο συνόδευε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιο και τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Ιωάννη Παπαλέξη ενώ στην τελετή συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος.
 

Με την τοποθέτηση της ειδικής λειψανοθήκης εντός του Ιερού Ναού της Αγ. Κυριακής ξεκίνησε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ενώ εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο. 

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιου με τον τελευταίο να αναφέρεται εκτενώς στην ζωή και την δράση της Αγίας Θεοδώρας Βασιλίσσης Άρτης η οποία γεννήθηκε το 1210 στα Σέρβια.
 

Αναφορά στις σχέσεις των δύο κοινωνιών, Σερβίων και Άρτας, έκανε και ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κατά το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ του Σαββάτου στους επίσημους προσκεκλημένους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης