Απεργιακό έμφραγμα στο λιμάνι

Μέλη του ΠΑΜΕ εμποδίζουν τον απόπλου

 Ναυτεργάτες που συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία κατέλαβαν τους καταπέλτες. Ο αποκλεισμός του λιμανιού, πάντως, έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς η είδηση φιλοξενήθηκε σε ιστοσελίδες και πρακτορεία ξένων χωρών.



Εκατοντάδες τουρίστες, οι οποίοι έφταναν στο λιμάνι, προκειμένου να αναχωρήσουν με προορισμό διάφορα νησιά της χώρας, είδαν με έκπληξη δεκάδες ναυτεργάτες μέλη του ΠΑΜΕ να εμποδίζουν τον απόπλου


Δεμένα έμειναν χθες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ναυτεργάτες, οι οποίοι συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία, είχαν καταλάβει τους καταπέλτες πλοίων, αποτρέποντας τον απόπλου.


Εκατοντάδες τουρίστες, οι οποίοι έφταναν στο λιμάνι, προκειμένου να αναχωρήσουν με προορισμό διάφορα νησιά της χώρας, είδαν με έκπληξη δεκάδες ναυτεργάτες μέλη του ΠΑΜΕ να εμποδίζουν τον απόπλου.


Οι "αγανακτισμένοι" τουρίστες υποστήριζαν ότι δεν ήταν ενημερωμένοι για την απεργιακή κινητοποίηση, ενώ από την πλευρά τους οι ναυτεργάτες ξεκαθάρισαν πως "δεν πρόκειται να φύγει κανένα πλοίο από τον Πειραιά έως και σήμερα το βράδυ". Προβλήματα με τα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να υπάρξουν και την Πέμπτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε για τις 30 Ιουνίου 24ωρη απεργία, η οποία αφορά τα λιμάνια του Νομού Αττικής.


Ο αποκλεισμός του λιμανιού, πάντως, έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς η είδηση φιλοξενήθηκε σε ιστοσελίδες και πρακτορεία ξένων χωρών. Τον "χορό" των κινητοποιήσεων άνοιξαν χθες τα σωματεία μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) και των κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ), ενώ σήμερα θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα σωματεία των ναυτών και μαγείρων.
Απεργιακό έμφραγμα στο λιμάνι


Οι ναυτεργάτες συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά, και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στους καταπέλτες. Αντίθετα, δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, όπου τα πλοία αναχώρησαν κανονικά για τους προορισμούς τους. Προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος συστήνει στους επιβάτες να ενημερώνονται από τα τηλέφωνα 210-4226000 και 210-4147800.


Με αφορμή τον αποκλεισμό του λιμανιού ξέσπασε κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ. "Η ΝΔ αποδοκιμάζει τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, που έχει ως συνέπεια τη διακοπή των δρομολογίων από και προς τα νησιά μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.


Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. "Για ακόμα μία φορά η ΝΔ αποδεικνύει ότι είναι πιστή και αφοσιωμένη στην εξυπηρέτηση των εφοπλιστών, αυτών που εκμεταλλεύονται στυγνά τους ναυτεργάτες, Ελληνες και ξένους".

 http://www.ethnos.gr/default.asp?catid=22733

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης