Επίσκεψη του ΚΚΕ Άρτας σε Πυροσβεστική και Ταχυδρομείο

Γενικός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ: Απεργούμε 28-29 IOYNH
Αντιπροσωπεία της κομματικής οργάνωσης Άρτας του ΚΚΕ, με επικεφαλείς τον γραμματέα της, Αλιφτήρα Γιώργο και τον Περιφερειακό σύμβουλο της « Λαϊκής Συσπείρωσης » Ζιώβα Βασίλη επισκέφτηκαν την πυροσβεστική και το ταχυδρομείο.


Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 28 και 29 ΙΟΥΝΗ και το κάλεσμα των εργαζομένων την ΤΡΙΤΗ και την ΤΕΤΑΡΤΗ στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας ( ΕΚΑ) στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Τονίστηκε η μεγάλη σημασία της συγκεκριμένης απεργιακής κινητοποίησης και η αναγκαιότητα ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. 

Πράγματι, οι εξελίξεις και ο χρόνος που γίνεται η 48ωρη απεργία, η μορφή και τα αιτήματά της, την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας τις τελευταίες 10ετίες.

Η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:
- πως είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς.
- πως θα έχουν απέναντι τους όχι ένα κίνημα χυλό, κίνημα « πλατείας », παθητικό και άβουλο, γενικά και αφηρημένα κάποιων …αγανακτισμένων, αλλά το ΤΑΞΙΚΟ συνδικαλιστικό κίνημα οργανωμένο και δυνατό σε κάθε τόπο δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά, ικανό να καθορίζει τις εξελίξεις υπέρ των εργαζομένων, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

«Καμιά αυταπάτη - ούτε λεπτό χαμένο!» Με αυτά τα λόγια οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, να δώσουν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της απεργίας, που πρέπει και μπορεί να δώσει «γροθιά» στο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των υπηρετών της.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι μια κρίσιμη στιγμή, μια καμπή στην ταξική πάλη της χώρας μας. Άλλος δρόμος από τη λαϊκή οργάνωση και πάλη ενάντια στα μονοπώλια δεν υπάρχει. Το ΠΑΜΕ καλεί τον εργατόκοσμο να βγει σε δρόμους και πλατείες από αύριο Δευτέρα κιόλας, καταγγέλλοντας το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων και αναγκών, καλώντας σε παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Η απεργία έχει χαρακτηριστικά ολόπλευρης αναμέτρησης με την πλουτοκρατία και τους υπηρέτες της. Απαιτεί βαθιά ιδεολογικοπολιτική δουλειά ώστε να ξεμπροστιαστούν και να κουρελιαστούν τα ψευτοδιλήμματα περί «καλών» και «κακών» μνημονίων, περί «νόμιμων» και «παράνομων» χρεών, όλα τα ιδεολογήματα με τα οποία το μεγάλο κεφάλαιο επιδιώκει να τον πείσει να σκύψει το κεφάλι. 

Να αναδειχθεί ότι μόνο σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων μπορεί ο λαός να υπερασπιστεί τις ανάγκες του. Να αποδυναμωθούν οι πολιτικές δυνάμεις που χρόνια τώρα υπηρετούν, συνδιαμορφώνουν και ανέχονται την ανάπτυξη που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα», που κλέβει τους εργαζόμενους και σε περιόδους ανάκαμψης και σε περιόδους ύφεσης. 

Ταυτόχρονα, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο κάθε εργάτης, η κάθε εργάτρια καλούνται να καταδικάσουν μια για πάντα τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες δεν έχουν απλά παραιτηθεί από την υπόθεση της υπεράσπισης της εργατικής τάξης, αλλά, επιπλέον, έχουν χρεωθεί την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα χέρια τους τις ξένες σημαίες και να απορρίψουν τα πλαστά διλλήματα.

Το χρέος δε δημιουργήθηκε από και για την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών είναι τα τεράστια κέρδη στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών, είναι τα 600 ΔΙΣ στις Ελβετικές τράπεζες, τα 500 ΔΙΣ των « οφ σορ » εταιριών.

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ λοιπόν ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ που τον παράγει και ΟΧΙ στην ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ που ΤΟΝ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ! Θα τονίσουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της Κομματικής Οργάνωσης Άρτας του ΚΚΕ.

Τόσο στο Ταχυδρομείο όσο και στην Πυροσβεστική ακολούθησε ένα πλούσιος διάλογος για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και αναπτύχθηκαν οι προτάσεις του ΚΚΕ . 

Συζητήθηκαν τέλος τα ιδιαίτερα προβλήματα των Πυροσβεστών- το κτιριακό, που πρέπει άμεσα να λυθεί με την ανέγερση ιδιόκτητου δημόσιου κτιρίου, για να σταματήσει η αιμορραγία των ενοικίων , η έλλειψη προσωπικού, η περικοπή της χρηματοδότησης ,η αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, η ίδρυση ενιαίου φορέα δασοπροστασίας, η επίλυση θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων των υπαλλήλων του Π.Σ.


Κ.Ο Άρτας του ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης